30 / 04 / 2024

Erol Evgin'den müteahhitliğe itiraz var!

Erol Evgin'den müteahhitliğe itiraz var!

Erol Evgin 24 Nisan 2010 tarihli Milliyet gazetesinin `emlak' sayfasında yer alan `Erol Evgin müteahhitliğe  başlıyor' haberine itiraz etti



Sanatçı Erol Evgin, yaptığı açıklamada 24 Nisan 2010 tarihli Milliyet gazetesinin `emlak' sayfasında yer alan `Erol Evgin müteahhitliğe başlıyor' başlıklı habere itirazı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Erol Evgin Prodüksiyon Sanat ve Mimarlık Şirketi'nin büyük hissedarıyım ancak şu an müteahhitlik yapmıyorum ve yeniden başlamayı düşünmüyorum. Ayrıca tüm meslek hayatım boyunca devletle ve belediyelerle hiç iş yapmadım ve bu ilkemi sürdürmekteyim. Son 5 yıldır ise yoğun müzik ve sanat faliyetleri içindeyim.

Sanatçılar için istedi
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Belediye Başkanı meslektaşım ve okul arkadaşım Yüksek Mimar Kadir Topbaş, `Sanatçı Gözüyle İstanbul'  adlı yemekli bir toplantı düzenlemişti.
Bu toplantı sonunda bazı sanatçı arkadaşlarımızın evsizlikten yakınmaları üzerine Sayın Topbaş, bir  `Sanatçılar Sitesi' yapma fikrini gündeme getirmiş ve benden bu organizasyonda görev almamı istemişti.  Kiptaş  Genel Müdürü Sayın İsmet Yıldırım ve İstanbul Belediyesi Turizm  Sanat Komisyonu görevlisi Sayın Arzu Öztoprak'la çalışmalara başladık.

5 Mayıs'ta açıklayacaktık
Sanatçıları temsil eden sivil toplum örgütlerine ve tüm sanatçı dostlara banka kredisi ve  uygun ödeme koşullarıyla açık olan bu çalışma, Bahçeşehir'de 1000 konutluk bir proje ile İstanbul Belediyesi ve Kiptaş tarafından hayata geçirilecek. Projede ödeme imkânı olmayan sanatçı büyüklerimiz için bir de huzurevi yer alacak.
Bu projeyle ilgili  açıklama için  İstanbul Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'ın 5 Mayıs'ta yapacağı ikinci `Sanatçı Buluşması'nı bekledik, bu nedenle kimseye söz etmedik."
Tebernüş Kireçci


Geri Dön