28 / 04 / 2024

Erol Karacabeyli, 25 Eylül'de YEM'de konferans verecek!

 Erol Karacabeyli, 25 Eylül'de YEM'de konferans verecek!

Dünyanın önde gelen ahşap araştırma merkezlerinden Kanada’daki FPInnovations Kurumu Yapı Sistemleri Bölümü Müdürü Erol Karacabeyli, 25 Eylül 2012, Salı günü konferans verecek...



Dünyanın önde gelen ahşap araştırma merkezlerinden Kanada’daki FPInnovations Kurumu Yapı Sistemleri Bölümü Müdürü Erol Karacabeyli, 25 Eylül 2012, Salı günü saat 17.30’da, Türkiye Orman Ürünleri İthalatçılar ve Sanayicileri Derneği (TORİD) ve Ulusal Ahşap Birliği (UAB) işbirliği ve Yapı-Endüstri Merkezi organizasyonuyla “Deprem ve Yangın Güvenli 30 Katlı Ahşap Yapılar” başlıklı bir konferans verecek.


Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi, sektördeki mesleki iletişim ortamı kalitesinin yükseltilmesi ve meslek profesyonellerinin iletişiminin artmasına destek olmak amacıyla düzenlediği etkinliklere bir yenisini ekliyor.

Dünyanın sayılı ahşap araştırma merkezlerinden biri olan Kanada’daki FPInnovations Kurumu’nun Yapı Sistemleri Bölümü Müdürü Erol Karacabeyli, mükemmel bir mühendislik malzemesi olarak ahşabı anlatmak üzere, 25 Eylül 2012 Salı günü YEM’in Fulya’daki merkezinde “Deprem ve Yangın Güvenli 30 Katlı Ahşap Yapılar” başlıklı bir konferans verecek. Türkiye Orman Ürünleri İthalatçıları ve Sanayicileri Derneği (TORİD) ve Ulusal Ahşap Birliği’nin(UAB) işbirliği ile hazırlanan konferansın açılış ve tanıtım konuşmalarını TORİD Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Saraç ve UAB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurgün Erdin yapacak.


Bütün dünyada ahşap kullanımını artırmak için önlemler alınıp, ahşabın geleneksel kullanımını geliştirecek yeni teknolojiler üzerinde çalışmalar yapılmaktayken, ahşap mimari konusunda olağanüstü bir mirasın sahibi olan Türkiye’de ahşap kullanımı gittikçe azalıyor. Yurtdışında, şehir merkezlerindeki konut ihtiyacına çağdaş ve çevreci çözümler bulmak amacıyla ahşap artık teknolojik bir yapı malzemesi olarak kullanılıyor.


“Deprem ve Yangın Güvenli 30 Katlı Ahşap Yapılar” konferansında Erol Karacabeyli, deprem ve yangın güvenli ahşap yapıları, bu gelişmelerin içinden gelen ve konuya en hâkim kişilerden birisi olarak aktaracak.


Geri Dön