05 / 05 / 2024

Ersun Bayraktaroğlu: Ticari gayrimenkul 2. yarıda canlanır!

Ersun Bayraktaroğlu: Ticari gayrimenkul 2. yarıda canlanır!

PwC Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu, yılın 2. yarısında yabancıların geri dönüşünü beklediklerini kaydetti...



PWC Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu, bu sene gayrimenkulde yabancı yatırımcıların geri dönüşünü beklediklerini söyleyerek 'Ancak beklenen dönüş henüz gerçekleşmedi. Yılın ikinci yarısından itibaren ticari gayrimenkul canlanır' diye konuştu. çok sayıda tabancı gayrimenkul şirketinin Türkiye'ye gelmesine rağmen projeye başlamadıklarına da değinen Bayraktaroğlu, 'Bu şirketlerin projeye başlamasını ya da mevcut olanların da yeni projelere başlamasını bekliyoruz' dedi. Bayraktaroğlu, alışveriş merkezlerinde ise ortaklıklar ve el değiştirmelerin en çok yaşanacağı alan olacağını kaydetti. Türk inşaatç sektörünün geçen seneden itibaren halka açılma rekoru kırdığını ve bunu çok başarılı bulduklarını da söyleyen Bayraktaroğlu, 'Halka açılmaları cahil cesareti değil çok çalışarak buraya geldiler. İnşaatçılar üzerilerindeki damgalı gömleği çıkardılar. Yanlış bir algının olduğu inşaat sektörüne çekidüzen verilmesi açısından çok iyi bir dönem oldu' diye konuştu.

Gerçek değer ortaya çıkacak
şžirketlerin halka açılmasındaki bir başka yararın ise emlakta gerçek değerlerin ortaya çıkarmak olacağını söyleyen Bayraktaroğlu, 'şžirketler halka açılınca gerçek lım satım değerleri üzerinden işlem yapılıyor. Bu ise halka açık bir şirketin projesinin yanında proje yapan şirketin de gerçek değerleri göstermesine neden olacak. Emsali halka açık şirket gözterecek. Sektörde şeffaflık oluşacak' diye konuştu.

Sabah Emlak


Geri Dön