06 / 05 / 2024

Ertan Fırat: Konutların yüzde 75'inin sigortaya ihtiyacı var

Ertan Fırat: Konutların yüzde 75'inin sigortaya ihtiyacı var

Aviva Sigorta Genel Müdürü Ertan Fırat Türkiye'de yangın sigortalarının gelişmesi açısından büyük fırsatlar olduğunu söyledi. Fırat, yangın sigortalarındaki zararın bu yıla özgü olduğunu, seller ve bazı büyük hasarlardan kaynaklandığını ifade etti



 Aviva Sigorta Genel Müdürü Ertan Fırat Türkiye'de yangın sigortalarının gelişmesi açısından büyük fırsatlar olduğunu söyledi. Yangın sigortalarındaki zararın bu yıla özgü olduğunu, seller ve bazı büyük hasarlardan kaynaklandığını ifade eden Fırat, 'Yangın sigortalarında ülkemizde büyük fırsatlar var. Son yıllarda büyümenin düşmesinin nedeni rekabet sonucu primlerdeki ciddi düşüş. Tabi ki büyük sanayi kuruluşları sigortalarını uzman ellere teslim ederek, eksiksiz yapmayı hedefliyorlar. Orta ve küçük işletmelerde ciddi fırsatlar var ve konutların yüzde 75'inin sigortaya ihtiyacı var. Bu alanla ilgili olumsuz düşünmek zor. İklim değişikliği nedeniyle katastrofik hasarlar yaşanması dışında genel trendin olumlu olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.

Ülkemizde yangın sigortalarında Batı ülkelerine kıyasla hala yüksek bir marj olduğunu ve şirketlerin motordaki zararları taşımasını sağladığını belirten Fırat, 'Motor sigortaları tarafında hem kasko hem de trafikte şirketler değişen koşullar nedeniyle zor kararlar alma noktasına geliyor. Mevcut durum her ne kadar sürdürülebilir değilse de, 2011'de çok keskin değişiklikler beklemiyorum. Kısmi ayarlamalarla yol alınacağını umuyorum' dedi.

'BÜYÜME RAKAMLARI OLUMLU'

Sigorta sektörünün ekonomideki gelişmelerden doğrudan etkilenen bir sektör olduğunu hatırlatan Ertan Fırat, 2010 yılında yaşanan gelişmeler ve 2011 beklentileri konusunda şunları söyledi: 'Ekonomik krizden çıkmakta olduğumuz bu yıl sektörün büyüme rakamları olumlu, Türkiye ekonomisinden bir kaç puan üstünde büyüyor. Bu yılın sigorta sektörünü yavaşlatmadığını söyleyebiliriz. Ayrıca Hazine'nin kararlarıyla sektör daha sağlıklı bir yapıya kavuşuyor. 2011 yılı ile ilgili beklentilerim olumlu. Önümüzdeki birçok fırsatı değerlendirmeye hazırız.'

Aviva Sigorta'nın sektörde yaşanan teknik zarardan en az etkilenen şirketlerden biri olduğunu ifade eden Ertan Fırat 'Aviva Grubu Türkiye'ye en çok yatırım yapan 3. İngiliz Grubu. şžu anda sigorta pazarında da payını artırmak için ilave yatırım yapmaya hazır. Türkiye pazarının potansiyeli çok büyük ve biz en rasyonel şekilde bu fırsatları değerlendirmek için çalışıyoruz. Aviva Sigorta kar odaklı bir şirket ve mevcut durumdan şu ana kadar göreceli olarak en az etkilenen şirketlerden biriyiz' diye konuştu.
Yeni şžafak


Geri Dön