29 / 04 / 2024

Ertelenen vergi ödemeleri için son 3 gün!

Ertelenen vergi ödemeleri için son 3 gün!

KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilmesiyle ilgili vergi ödeme süresi 28 Nisan Çarşamba günü sona erecek.



Gelir İdaresi Başkanlığı'nın KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilmesi hakkında süreler ile bu beyannamelerden alınan vergilerin ödeme zamanları 28 Nisan Çarşamba günü mesai bitimine kadar devam edecek.

Ertelenen vergi ödemeleri için son 3 gün!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; internet sitesinden yapılan duyuruda, bakanlığa iletilen talepler hakkında söz konusu sürelerin uzatılmasıyla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

Ertelenen vergi ödemeleri için son 3 gün!

"26 Nisan günü sonuna kadar verilmesi gereken katma değer vergisi, damga vergisi ve muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 28 Nisan Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmıştır.

30 Nisan günü sonuna kadar verilmesi gereken 2021/Mart dönemine ilişkin Form Ba ve Form Bs bildirimlerinin verilme süresi 7 Mayıs Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.

30 Nisan günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken Elektronik Defter Beratlarının yüklenme süresi 7 Mayıs Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır."

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan açıklama geldi! Süreler uzatıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön