02 / 05 / 2024

Ertuğrul Günay: Emek, alışveriş merkezi olmayacak

Ertuğrul Günay: Emek, alışveriş merkezi olmayacak

Bakan Ertuğrul Günay spekülasyonlara son noktayı koydu: "Emek, alışveriş merkezi olmayacak. Orası özel hassasiyetim!"



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sinema sektöründe faaliyet gösteren ve 15 Ocak'ta sinema sektöründe yaşanan takip ve lisanslama sorunlarının aşılması için bir araya gelerek güç birliği oluşturan sinema birliklerinin temsilcilerini makamında kabul etti. Sinema sektörünün farklı konularında temsilcilerle görüş alışverişinde bulunan Bakan Günay, Emek Sineması ile ilgili olarak “Anlaşmalar yapılmış ve orada inşaata müsaade edilmiştir. Orada Türk sineması müzesi de kurulacak” dedi. Günay, gelinen noktayı şöyle özetledi: “Orası katiyen bir alışveriş merkezi olmayacak. Emek Sineması ile ilgili konuşmak ve yazmak isteyen arkadaşlarımızın önce bilimsel ve teknik raporları okumalarını çok faydalı buluyorum. Emek Sineması'nın aynen korunması benim özel hassasiyetimdir.”
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Emek yıkılmayacak üst kata taşınacak

Yıkım kararı karşısında sinemaseverlerin tepki gösterip kampanya başlattıkları Emek Sineması'nın özel bir teknikle üst kata taşınacağı açıklandı. Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik sinemanın restorasyonunu 18 ayda tamamlayacaklarını söyledi.

SİNEMA ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, sanatseverlere tarihi Emek Sineması'nın yıkılmayacağı müjdesini verdi. Çelik, “Sinema yıkılmayacak. Orjinalliği bozulmadan, özel bir teknik kullanılarak üst kata taşınacak” dedi.

Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'ni Yeşilçam günlerinde olduğu gibi “sinema caddesi”ne dönüştürmek için yeni projelerin üzerinde çalıştıklarını ve Emek Sineması'nın da bu anlamda çok önemli olduğunu belirten Çelik, Hürriyet'e şunları söyledi:

Restorasyon gerekiyor
“Kültür varlıklarının yasalar çerçevesinde korunmasına değer veren en hassas kurumların başında geliyoruz. Kültür ve sanat alanında uluslararası açılım yaptığımız illerin başında da İstanbul geliyor. Son dönemde bazı yanlış anlaşılmalar oldu. Olayı çok büyütmeden, konuyu iyi anlamak gerekiyor. Emek Sineması restorasyona ihtiyaç duyulan bir mekan. Bunun en kısa sürede yapılması gerekiyor. Sinemayı örnek bir kültür sanat merkezi haline getireceğiz.  Son derece modern bir yapıyla, orijinalliği bozulmadan yerini değiştireceğiz. Dünyada çok sınırlı sayıda uygulanan özel bir taşıma tekniği ile bir üst kata çıkaracağız. Bu projeyi de normal koşullarda 18 ay gibi bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz. İleriki dönemlerde birçok filmin galasını orada gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun içinde geniş bir fuayeye ihtiyaç var. Sinema üst kata taşınınca, alt katını fuaye ve sergi alanı olarak kullanabileceğiz.  Çok özel bir müze de oluşturacağız. Belediye ve koruma kurullarının onayını alarak hazırlanan projeyle dünyadaki nadir yapılardan bir olan Emek Sineması'nı sanatseverlerin beğenisine sunacağız. Projemize katkıda bulunmak isteyen herkesin fikirlerine de açığız.”

Alışveriş merkezi olmayacak

Emek Sineması'nın durumuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, şunları söyledi: “Sinemanın bütün alanları yine sinemacılıkla ilgili değerlendirilecek. Orası bir alışveriş merkezi olmayacak. Emek Sineması ile ilgili konuşmak ve yazmak isteyen arkadaşlarımızın önce bilimsel ve teknik raporları okumalarını çok faydalı buluyorum. Emek Sineması'nın aynen korunması benim özel hassasiyetimdir.”
Hürriyet/Esra Kaya


Geri Dön