04 / 05 / 2024

Erzincan Kemah'ta yatırımlar masaya yatırıldı!

Erzincan Kemah'ta yatırımlar masaya yatırıldı!

Erzincan Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen toplantıda ilçenin sorunları masaya yatırıldı. Çözüm yolları arandı.



Erzincan Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği istişare toplantısında ilçenin sorunları masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kemahlılar Derneği Başkanı Mehmet Oral, istişare toplantılarıyla ilçenin ve köylerin sorunlarını ortaya koyarak, çözüm yollarını aradıklarını belirtti. 


Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan da yaptığı konuşmada, Kemah'ın bir çok sorunun olduğunu ve bu sorunların çözümü noktasında gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Başkan Aslan, "ilçemize kurulan komando birliği nüfus bakımından önemli bir etken oldu. Yine Kemah'ta ki konut sorununu da  TOKİ  konutları ile çözeceğiz" dedi. Toplantıya katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de konuşmasında, Kemahlıların dernekçilikte hep öncü olduğunu belirterek, "Kemahlılar, birlik, beraberlik ve çalışkanlıklarıyla ilçedeki tüm derneklere örnek olmuştur" dedi. Kemah Kaymakamı Cuma da yaptığı konuşmada, "Kemah'a devletimiz ne kadar katkı sunmuşsa İstanbul'da yasayan isadamlarımızın da en az o kadar katkısı var. İşadamlarımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin barınma sorununu İşadamımız Sayın Erol Yüksel'in yaptırdığı yurt ile çözdük. Devlet Hastanemiz hizmete açıldı" dedi. Köylerin bir çok sorunun da çözümlendiğini belirten Kaymakam Cuma Çotu, köylere yapılan çalışmaları detaylarıyla anlattı, istişare Toplantısı, Köy Dernek Baskanlarının, köylerinin sorunlarını dile getirmesinin ardından son buldu. Toplantıya, Kemah Kaymakamı Cuma Çotu, Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Ömer Faruk Terzi, Kemah eski Belediye Başkanı Hüsamettin Sanal, Next&NextStar Yönetim Kurulu Başkanı Erol Yüksel, ErzincanlI Gazeteciler Birliği Başkanı Sedat Sevim, Başkan Vekili Şener Kara, Genel Sekreter Ercan Babacan ve köy dernek başkanları katıldı.



Erzincan Gazetesi


Geri Dön