02 / 05 / 2024

Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'ne ilgi büyüyor!

Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'ne ilgi büyüyor!

Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yatırımcıların ilgisi her geçen gün artıyor. Yaklaşık 3.1 milyon metrekarelik sanayi parseline sahip olan bölgemizde 59 müteşebbis yatırımını tamamlayarak, işletmelerini açtı.



OSB'de proje safhasında bulunan yatırımcı sayısı ise 24'ü buldu. Öte yandan 3505 Sayılı Kanun'la tanınan teşvik unsurlarından Erzincan, 4'üncü Bölge statüsünden yararlanıyor. Erzincan OSB'de gerçekleştirilecek yatırımlar ise 5'inci Bölge teşvik desteklerini beraberinde getiriyor. Bununla birlikte, işini geliştirmek isteyen, ancak mali kaynak yetersizliği çeken düşük profilli küçük yatırımcılarımızın işlerini geliştirmeleri amacıyla bölgemizde, 25 bin 563 metrekarelik sanayi parseli üzerinde 20 adet iş yeri kurarak, müteşebbislere sunduk. 


Ayrıca bölgemizin alt yapı yatırımlarını tamamlamak için aralıksız çalışıyoruz. Bu kapsamda atık su arıtma tesisi çalışmalarına başladık. Bölge yatırımcısının ihtiyacına yönelik olarak 2014 yılı Mart ayında başlayan proje temmuz ayı ortalarında bitirilecek. Buna ilave her türlü altyapısı tamamlanmış, parsel içlerine kadar demiryolu bağlantısı ve yükleme rampaları oluşturulmuş, 500 abonelik fiber optik telefon santrali, PTT şubesi ve doğalgaz şebekesi ile dikkat çekiyoruz. Erzincan Organize Sanayi Bölgesi, yeni dönemde de ilgi odağı olmaya devam edecek. 


Dünya Bölge 


Geri Dön