27 / 04 / 2024

Erzincan Refahiye'de yeni projeler yolda!

Erzincan Refahiye'de yeni projeler yolda!

Erzincan Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneği, tarafından düzenlenen istişare toplantısında Refahiye'nin sorunları ele alındı.



Erzincan Refahiye, Refahiye Kaymakamı Sedat Ateş ve köy demek başkanlarının katıldığı ilçenin ve köylerin sorunlarını ele alındığı toplantı organize etti. 


Amaç çözüm bulmak 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Kumbar, toplantının amacanın Refahiye'nin ve köylerinin sorunları tespit etmek ve çözüm aramak olduğunu söyledi. 


TOKİ konut yapacak 

Refahiye Kaymakamı Sedat Ateş ise konuşmasında ilçede yapılan çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler verdi. Refahiye'ye gençlik merkezi ve kapalı yüzme havuzu yapılacağı müjdesini veren Kaymakam Ateş, "ilçemizdeki futbol, sahası da yenilecek. 2017 yazında  TOKİ  konutları inşaatının başlayacağız. Bununla ilgili talepleri de almaya başladık. 


Refahiye'ye İmam Hatip ortaokulu ve lisesinin yapımı ile öğrencilerin barında sorununa çözüm olacak yeni bir yurt binası da yapılarak hizmete sokulacak" dedi. 


Yeni projeler hazırlandı 

İlçe merkezi için sosyal tesis ve iş merkezi projelerini hazırladıklarının belirten Ateş, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bölge Trafik Müdürlüğü binalarının da yeniden yapılarak hizmete açılacağını ifade etti. 


Refahiye Kaymakamı Sedat Ateş, "ilçemizi güzel bir görünüme kavuşturmak amacıyla hazırladığımız proje ile caddelerde bulunan binaların restorasyonu ve dış cephe giydirmeleri yapılacak. Refahiye'nin içinden geçen dere ıslah edilerek çevresi sosyal yaşam alanlarına dönüştürülecek" şeklinde konuştu. 


Kaymakam Ateş, köylere yönelik yürütülen çalışmalar hakkında da çeşitli bilgiler verdi. 

Toplantı da ayrıca köylerin sorunları tartışılarak çözülmesi konusunda fikir alış-verişinde bulunuldu. İstişare toplantısına, Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, Refahiye Kaymakamı Sedat Ateş, Kağıthane Belediye Meclis Üyesi Sinan Bayazıt, Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Kumbar, Refahiye il Genel Meclisi Üyeleri Abdulkadir Can, Halil Altun, Ayader Başkanı Gürsel Sarımaden, köy dernek başkanları ve Refahiyeliler katıldı. 



Erzincan Gazetesi


Geri Dön