02 / 05 / 2024

Erzincan'da havaalanı açılışı yapılacak!

Erzincan'da havaalanı açılışı yapılacak!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın katılımıyla havaalanını ve Erzincan"a kazandırdıkları onlarca eserin toplu açılışını yapacaklarını belirterek, 'Erzincan çok görkemli bir bayram yapacak' dedi.



Devlet Hava Meydanlarına ait uçakla yeni yapılan Erzincan Havaalanı"na ilk iniş yapan uçağın içerisinde bulunan Bakan Yıldırım, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel çakır, AK PArti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve vatandaşlar tarafından karşılandı.
               
Aprondaki yoğunluk nedeniyle, binanın içerisine geçmeye çalışan Bakan Yıldırım, bina içerisinde de atılan konfetilerden, korumalarının açtığı şemsiye ile korundu.
               
Yıldırım, konuşmasını yapacağı kürsünün bulunduğu yerin kalabalık olması nedeniyle terminal binasının ikinci katından halka hitap etti.
               
Baba ocağında olmanın, hemşehrileriyle buluşmanın gururunu yaşadığını ifade eden Yıldırım, Erzincan"da hali hazırda devam eden projelerin değerlendirilmesi amacıyla bazı görüşmeler yapacaklarını söyledi.
               
12 Eylül tarihinde yapılan halk oylamasında Erzincanlılar tarafından verilen desteğin karşılığını, hükümetin yatırım olarak verdiğini belirten Yıldırım, 'Sayın Başbakanımızın katılımıyla havaalanımız ve Erzincan"a kazandırdığımız onlarca eserin toplu açılışını yapacağız. Erzincan çok görkemli bir bayram yapacak' dedi.                
Bakan Yıldırım, buradaki konuşmasının ardından, Yıldırım Akbulut"un Başbakan olduğu dönemlerde temeli atılan ancak 20 yıla aşkın süreden bu yana ödeneksizlik sebebiyle yapılamayan olimpik yüzme havuzu inşaatını denetledi.      

Vali Abdülkadir Demir"i makamında ziyaret eden Yıldırım, öğle yemeğinin ardından, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı"nın hizmet binası açılış törenine katılmak üzere, kara yolu ile Erzurum"a hareket etti.
A.A


Geri Dön