27 / 04 / 2024

Erzurum'da bir yılda 14 öğrenci yurdu yapılacak!

Erzurum'da bir yılda 14 öğrenci yurdu yapılacak!

Erzurum'da bir yıl içinde 1950 öğrenci kapasiteli, toplam 14 öğrenci yurdu yapılacak



Erzurum'da Milli Eğitim Bakanlığı, iş adamları, Erzurum Valiliği ve çeşitli kurumların desteğiyle, bir yıl içinde 1950 öğrenci kapasiteli, toplam 14 öğrenci yurdu yapılacak.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Erzurum'da orta öğretim kız öğrenci pansiyonlarının yapımına 2010 yılı içinde ciddi bir ağırlık verdiklerini ifade etti.

İlde ilköğretim çağındaki çocukların okullaşma oranındaki yüzde 99'luk hedefin yakalandığını belirten Öztürk, şöyle devam etti: "Bu oran ile Erzurum ülkemizin en iyi illeri arasında yer almıştır. Ancak ilköğretimi bitiren ve liseye devam etmek isteyen özellikle kız öğrencilerimizin okullaşmalarında gerek ekonomik nedenlerden, gerekse başka nedenlerin yanında, il ve ilçe merkezlerinde yeterli kız öğrenci pansiyonu bulunmadığından başta kırsal kesimde bulunan kız öğrencilerin devamında ciddi zorluklar yaşanmakta ve erkek öğrencilere oranla önemli bir fark olduğunu görüyoruz. Bu nedenle il ve ilçe merkezlerinde kız öğrenci  pansiyonlarının yapılmasına ağırlık verdik. Bir yıl içinde hizmete açılacak 1950 öğrenci kapasiteli yurtlardan, 1400'lük bölümü kız öğrenciler için. Bu da özellikle kız öğrenci pansiyonlarının yapımına verdiğimiz önemi gösterir."

Erzurum'da bir yıl içinde yapılacak 14 yurdun tamamının hizmete açılacağını söyleyen Öztürk, Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp'in Şenkaya ilçesinde yapımını üstlendiği 150 öğrenci kapasiteli kız yurdunun ihalesinin yapıldığını ifade etti.

Öztürk, eski Erzurum Milletvekili ve emekli Yargıtay Üyesi Sabahattin Eryurt'un da Pasinler ilçesine 100 öğrenci kapasiteli kız yurdu ve Yakutiye ilçesine ise 100 öğrencilik anaokulu yapımının inşaatını üstlendiğini söyledi.

Vali Öztürk, Milliyet Gazetesi tarafından "Baba beni okula gönder" kampanyası çerçevesinde de Aziziye ilçesi Dadaşkent yerleşim alanına 100 öğrencilik kız öğrenci pansiyonunun yapımına başlandığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yatırımları ile Tekman ilçesine de 120 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu yapılacağını ve ihalesinin devam ettiğini belirten Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Karayazı ilçesinde 100 öğrencilik kız öğrenci pansiyonu ile Karaçoban'da 100 öğrencilik kız öğrenci pansiyonu ihaleye çıkarıldı. Köprükoy'de 300 öğrencilik (150'si kız) pansiyonu  TOKİ  ihaleye çıkardı. Yine Pasinler ilçesinde 200 öğrenci kapasiteli (100'ü kız) öğrenci pansiyonu TOKİ tarafından yapılmak üzere, ihale aşamasında. Valiliğimiz girişimiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünce Horasan, Karayazı ve Oltu ilçelerine 200'er öğrenci kapasiteli (100'eri kız) öğrenci pansiyonları ihaleye çıkarıldı."

Özellikle kız öğrencilerini ilköğretimden sonra eğitimlerine devam edebilmeleri için kız öğrenci yurtlarının yapımına ağırlık verdiklerini belirten Öztürk, "Kız öğrencilerin eğitimine devam etmelerini sağlamak için bir yılda bin 400 kız öğrenci kapasiteli yurtlar yaptıracağız. 2010 yılı içerisinde yurtların tamamı hizmete açılacak" diye konuştu.

Öztürk, konuşmasının ardından, Aşkale Erçimsen Holding A.Ş tarafından Pasinler ilçesine yaptırılacak 100 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun yapımı için Erçimsan Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile protokol imzaladı.
AA


Geri Dön