05 / 05 / 2024

Erzurum'da Edebiyat Müze Kütüphanesi açılacak!

Erzurum'da Edebiyat Müze Kütüphanesi açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula, "Adana, Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Erzurum olmak üzere beş şehrimizde Edebiyat Müze Kütüphanesi a&ccedi



Bir dizi gezi ve incelemede bulunmak üzere Erzurum’a gelen Kula, Valilik toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü olarak kent merkezindeki Yoncalık semtinde bulunan (eski askeri hamam) olarak adlandırılan sonradan Güzel Sanat Galerisi olarak kullanılan eski binada, Edebiyat Müze Kütüphanesi açacaklarını söyledi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün bu konuda yoğun gayret gösterdiğini ifade eden Kula, şunları kaydetti:
"İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün büyük gayretiyle Erzurum’da Edebiyat Müze Kütüphanesi açıyoruz. Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde Erzurum’un 800-900 yıllık geçmişinde üretilen her türlü edebi eseri burada tıpkı basımları ile sergileyeceğiz. Ayrıca güncel edebiyatta Erzurum’un yetiştirdiği yazarların, şairlerin bütün eserlerini burada sergileyeceğiz. Burası tarihi bir mekan olacak. Mekan estetiği bakımından da insanlarımızın zevkle gidip gelebilecekleri, randevulaştıkları bir yer olacak. İçerisinde şık bir kafeteryamız olacak. Edebiyat eserlerini karıştırabilecekler, edebi söyleşiler yapabilecekler. Şairler yazarlar getirebilecekler. Dolayısıyla Erzurum’a böyle bir kurum da kazandırmış oluyoruz."

Kula, kentin birçok kültürü barındıran bir şehir olduğunu anımsatarak, "Kültür şehri olması bakımından Erzurum’da da bu tür kültür sanat kurumlarına çok büyük gereksinme var. Bizim seçtiğim illerden birisi de Erzurumdu. Adana, Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Erzurum olmak üzere beş şehrimizde Edebiyat Müze Kütüphanesi açıyoruz " diye konuştu.
AA


Geri Dön