03 / 05 / 2024

Erzurum'da icradan 1.7 milyon TL'ye satılık atölye binası!

 Erzurum'da icradan 1.7 milyon TL'ye satılık atölye binası!

Erzurum 1. İcra Müdürlüğü, Yakutiye Şıh mahallesinde arsa üzerinde bulunan depo, atölye ve şantiye binasını 1 milyon 722 bin TL'ye satacak. Satış, 28 Ağustos Salı günü 14:00-14:10 saatleri arasında yapılacak





İlan şöyle;


T.C. ERZURUM 1.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI

2009/6878Örnek No : 27


Erzurum 1.icra Müdürlüğünden


Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı: Aşağıda yazılı taşınmazın açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilmesine karar verilmiş, ilgililerinin adreslerine tebligat gönderilmiş olup,ilgililerinin adreslerinde tebligat yapılamaması halinde veya adresi bilinmeyenler için satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.


Tapu Kaydı ve yeri : Erzurum, Yakutiye Şıh Mah.Şehir yolu mevkii, 7781 ada, 1 parselde kayıtlı 9.844,60 m2.yüzölçümlü arsa ana taşınmaz niteliğindeki taşınmaz şehir merkezinden Şıh köyüne giden yolun Şükrüpaşa mevkiinin sonunda Tedaş Müessese Müdürlüğünü geçtikten sonra sola ayrılan yolun 100 m.batısında bulunmaktadır.


Arsa üzerinde 7 adet bir katlı yapı, 3 adet iki katlı yapı, bir adet üç katlı yapı bulunmaktadır. Yapılardan iki ve üç katlı yapılar mesken olarak, kalan yapıların tamamı depo, atölye ve şantiye binası olarak kullanılmaktadır.


Beyan : Taşınmaz üzerinde Toprak Reformu Genel Müdürlüğü lehine 03.11.2008 tarih ve 19770 yevmiyeli “3083 Sayılı Yasanın 13.md.gereğince kısıtlıdır" şerhi mevcuttur.(03.11.2008 başlangıç,01.11.2018 bitiş tarihli 10 yıl süreli)


Kıymeti: Bilirkişilerin dosyada mevcut raporunda,taşınmazın şehir merkezinde oluşu, çevresinde yapılaşmanın tamam-landığı,ulaşım sorununun olmaması,topografik yapısının 9 katlı lüks binaların yapımına müsait oluşu,Bdediye hizmetlerinin tümünden faydalanır olması nazara alındığında kıymeti 1.721.864,00 TL.değerindedir.


Satış şartları :


1-Satış 28.08.2012 Salı günü saat: 14.00-14.10 arasında Erzurum Adalet Sarayı l.kat l.icra Müdürlüğü önünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 07.09.2012 Cuma günü aynı yerde ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20 si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir,alıcı istediğinden 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Damga resmi,% 18 KDV, tapu harcının yarısı ve teslim masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tapu harcının yarısı ile tellaliye resmi ihale bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde Dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas kanununun 133.üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği verilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları,başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/6878 sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 21.06.2012 

lclf.K.126


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Bu örnek, bu yönetmelikten önceki uygulamada kutlanılan örnek 64'e karşılık gelmektedir.

Basın:41728



İlan için tıklayın





Geri Dön