29 / 04 / 2024

Erzurum'da iki şehidin ailelerine ev hediye edildi!

Erzurum'da iki şehidin ailelerine ev hediye edildi!

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde şehit olan Erzurumlu iki kişinin ailesine Yakutiye Belediyesince ev hediye edildi.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında  Ankara  Gölbaşı'nda şehit düşen Erzurumlu Yakup Sürücü ve Murat Ellik'in ailelerine Yakutiye Belediyesince ev armağan edildi. 


Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün milli iradeye karşı bir kalkışma harekatı yaptığını anımsattı.


Vatan hainlerinin milletin seçtiği kişileri derdest ederek kendilerinin oluşturacağı bir yapıyla Türkiye'yi idare etmeye kalkıştıklarını belirten Korkut, şunları söyledi:


"Allah'a şükürler olsun ki milletimizin basireti, askerimizin içinde bu işe bulaşmamış vatanperver insanlarımızın gayretleri ve emniyet teşkilatımızın özverili çalışmalarıyla bastırıldı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız, İçişleri Bakanımız ve diğer siyasi parti liderlerinin de bu işe karşı çıkmalarıyla beraber, millet de gerekli tepkiyi göstererek bu oluşum derdest edilip ortadan kaldırılmıştır." 


Korkut, olaylarda çevik kuvvetten 2 polis memurunu şehit verdiklerini anımsatarak, şehitlerin ailesini ziyaret ettiğini ve evlerinde yas havasının olmadığını anlatarak, şöyle konuştu:


"Şehit Yakup'un iki kardeşi var. Bunlar bana, 'İçişleri Bakanımıza ulaşın lütfen, bizim herhangi bir maddi beklentimiz yok. İkimiz de çevik kuvvette görev almak istiyoruz. Bir Yakup gider bin Yakup gelir' dediler. Eşinin bir ifadesi çok önemliydi. Yakup daha önce eşiyle konuşurken, 'Ben şehit olursam devlet sana sahip çıkar. Eşi de, 'Allah korusun, niye şehit oluyorsun da böyle kelimeler ifade ediyorsun?' diyor. Sonra biz kendileriyle görüştük taziye sürecinde. Bir ev kendilerine vereceğimizi ifade ettik. İşte bunu anlatarak devletin kendi yanlarında olduğunu ifade ettiler. Ben de çok duygulu anlar yaşadım. Bu nedenle Erzurumlu iki şehidimizin ailelerine birer ev hediye ediyoruz. "


Korkut, şehitlere ev verilmesiyle ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile de görüştüğünü ve Akdağ'ın 'Şehitler için ne yapılsa az' dediğini aktardı.


Korkut, şehitlerin ailelerine Yeşil Yakutiye Konutları'ndan iki daire ayırdıklarını, ağustos ayında da evleri teslim etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.


AA



Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Darbe girişimi sırasında Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenledikleri saldırıda şehit düşen Erzurumlu polis memuru Murat Ellik ve Yakup Sürücü’nün ailelerine ev hediye edildi.


FETÖ mensubu darbeci askerler, 15 Temmuz gecesi Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na saldırı düzenledi. Saldırıda Erzurumlu polis memurları Murat Ellik ve Yakup Sürücü şehit düştü. Demokrasi şehitlerinin ailelerine Erzurum Yakutiye ilçe Belediyesinin kentsel dönüşüm olarak başlattığı Yeşil Yakutiye Konutlarından ev verildi.


15 Temmuz gecesinin milli iradeye karşı bir kalkışma olduğunu ifade eden Erzurum Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, "Bu kalkışma esnasında Erzurum’dan iki polisimiz şehit düştü. Biz de Yakutiye Belediyesi olarak bu şehitlerimizin ailelerine ev hediye etmek istedik" dedi.


’ÜLKEM BU DURUMDAYKEN BEN İZİN FALAN YAPAMAM’ DEMİŞ


Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit düşen Yakup Sürücü’nün hikayesinin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Korkut, "Şehitlerimizden Yakup kardeşimizin hikayesi çok önemlidir. Yakup kardeşimiz senelik iznine çıkmıştır. Ankara’dan İstanbul’a geçecek olan şehidimiz Cuma günü bu vahim durum ile karşılaştı. Şehidimiz hemen ilgili müdürünü arıyor ve ’Sayın müdürüm ben buradayım. Ülkem bu durumdayken ben izin falan yapamam’ diyor. Müdürü ise ’Sen yıllık izindesin iznini tamamlayınca dönersin Yakup’ demiş. Ama Yakup kardeşimiz vatanı için operasyona katılarak o gece şehit düşüyor" ifadelerini kaydetti.


Şehit aileleri ile taziye sürecinde görüştüğünü söyleyen Ali Korkut, "Şehit aileleri ile taziye sürecinde görüştüm. Görüşmemde siz şehit ailelerine birer ev vereceğimizi söyledim. Şehidimizin aileleri ise, devletimizin her daim yanında olduklarını hissettiklerini söylediler" diye konuştu.



Yeni Akit


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


DARBE girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'nda Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan Erzurumlu polis memurları 25 yaşındaki Murat Ellik ile 29 yaşındaki Yakup Sürücü'nün ailelerine, Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut tarafından birer ev hediye edilecek. Demokrasi şehitlerini hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade eden Başkan Ali Korkut, "İki kahramanımızın aileleri artık bize emanet. Onların yaptıklarının karşılığı ödenemez" dedi.


15 Temmuz günü başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sırasında savaş uçaklarıyla bombalanan Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan ve henüz 1 yıllık evli, 2'si kız 7 kardeşin en büyüğü Yakup Sürücü ile 3 kardeşin en büyüyüğü ve bekar olan Murat Ellik, memleketleri Erzurum'da birer gün ara ile düzenlenen törenle toprağa verildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın şehit ailelerine sahip çıkılımasını istemesi üzerine Yakutiye Belediye Başkanı AK Partili Ali Korkut, her iki şehit ailesine birer ev almayı kararlaştırdı. Hainlere karşı dik durarak vatanı korumak için canlarını hiçe sayan demokrasi şehitleri ile gurur duyduklarını ve onları unutmayacaklarını ifade eden Başkan Korkut şunları söyledi:


"Darbe girişiminde bulunan hainlerin karşısında dik duran kahraman vatan evlatları bunlara geçiş vermedi. Bunlardan ikisi de Erzurumlu Özel Hareket Polis memurları Murat Ellik ile Yakup Sürücü. Demokrasi şehitlerimizden biri bekar diğeri ise henüz bir yıllık evli. Bu iki şehidimizin ailelerine kentsel dönüşüm adı altında belediyemiz bünyesinde yapılan konutlardan birer ev hediye etme kararı aldık. Şehitlerimizin yaptıkları karşısında bu hediyemizin hiç bir değeri yok. Şehitlerimizin ailelerine ev vermenin yanında bundan sonraki dönemde maddi ve manevi yönden hep destekcisi olacağız. Şu an yapımı devam eden evleri ailelere önümüzdeki Aralık ayında teslim edeceğiz. Şehitlerimizden Yakup Sürücü'nün eşi 'Yakup bana her zaman derdi. Şehit olursam devletim size sahip çıkar. Evet şehidimin dediği doğru çıktı' demesi bizi duygulandırdı. Devlet hiçbir şehidin ailesini yalnız ve sahipsiz bırakmadı, bırakmayacak."


Hürriyet 


Geri Dön