29 / 04 / 2024

Erzurum'dan sağlık turizmi atağı!

Erzurum'dan sağlık turizmi atağı!

Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, 'Başta Türk cumhuriyetleri olmak üzere komşu ülkelerle sağlık turizmi köprüsünü kurmak için yapılan çalışmaların meyvelerini almaya başladık' dedi...



Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, "Başta Türk cumhuriyetleri olmak üzere komşu ülkelerle sağlık turizmi köprüsünü kurmak için yapılan çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Tanıtımlarla sağlık turizminde önemli bir konuma geleceğiz" dedi.


Erdoğan, Kamu Hastaneler Birliği binasında düzenlediği basın toplantısında, sağlık turizmine odaklı yürütülen faaliyetler hakkında bilgilendirme yaparak, yabancı hasta sayısında ciddi bir artışın yaşandığını söyledi.


Erzurum'a, 2011 yılında gelen yabancı hasta sayısının yaklaşık 180-200 civarında olduğunu ve bu sayının son yıllarda 500'e ulaştığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:


"Sağlık turizmi son dönemlerde Türkiye için çok popüler olan bir proje. Buradaki hedef, üst düzey sağlık hizmetlerinin sunumunu yapmak ve dünyanın diğer ülkelerine kaliteli, hesaplı hizmetin olduğunun tanıtımını yaparak ülkeler arası sağlık köprüsü kurmaktır. Proje kapsamında olabildiğince sürekli dünyaya sağlık turizmi kapsamında sunumlar yapma çabasındayız. Erzurum'un önemli bir potansiyeli var. Başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere komşu ülkelerle sağlık turizmi köprüsünü kurmak için yapılan çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Tanıtımlarla sağlık turizminde önemli bir konuma geleceğiz. Buralardan daha çok hasta çekme çabasındayız. Yakın tarihlerde düzenlenen tanıtım fuarları, gelen hasta sayısını önemli ölçüde artıracaktır."


- "Yabancı hasta memnuniyeti beraberinde daha çok hastayı getirir"


Erdoğan, yurt dışında açılan hasta biriminin gelecek olan hastalarla direk irtibata geçtiğini ve kaliteli hizmet sunumunun buradan başladığını dile getirdi. Özellikle Bakü'de önemli bir potansiyelin olduğunu anımsatan Erdoğan,  şöyle devam etti:


"Sağlık turizminin daha iyi bir noktaya gelmesi için Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 tercümanımız yurt dışından gelen misafirlere yardımcı oluyor. Tercümanlarımız İngilizce, Rusça, Azerice ve Farsça gibi bize yakın bölgelerin dillerini biliyor. Reklamın en kolay yolu ağızdan ağıza yapılmasıdır. Yani 'Ben buraya gittim şifa buldum' demesi tanıtımların en büyük olanıdır. Memnun ayrılması gelen hasta sayısını artırır. Yabancı hasta memnuniyeti beraberinde daha çok hastayı getirir. Bu tanıtımlar ve çalışmalar devam edince semeresini alabileceğimizi belirtmek isterim. Kasım ayında Nahçivan'da açılacak olan ve sadece Erzurum'un tanıtımının yapılacağı fuar, sağlık turizmi için büyük önem arz ediyor."


- Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet


Erdoğan, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarının önüne geçilmesi için eğitimin şart olduğunu ve bu konuda basına büyük bir görev düştüğünü vurguladı.


Yaşanan olaylardan örnekler veren Erdoğan, "Bir ihbar geliyor ve telefonda doğum hastasını minibüsle hastaneye yetiştirmeye çalıştıklarını belirtiyorlar. Sonra minibüste doğum olduğu belirtiliyor. Arkadaşlarımız yola çıkıyor ve bebeği alıp hastaneye yetiştirmek isterken bu arada yumruk geliyor. Niye yaptınız diye soruyorsunuz aldığınız cevap çok ilginç, 'Daha iyi bak diye vurduk' diyor yani işini sağlama alıyor. Bunu hangi kitaba, hangi mezhebe koyacaksınız. Bu dört kitaba da sığmaz. Ülkemiz bunları aşacaktır. Caydırıcılık yönlü haberler yapılsa, 'şiddet uygulayan kişilere bu cezalar verildi' şeklinde haberler gündeme gelse şiddet olayları azalır" diye konuştu.


AA


Geri Dön