02 / 05 / 2024

Esas Gayrimenkul, New York'taki proje yatırımlarını arttıracak!

Esas Gayrimenkul, New York'taki proje yatırımlarını arttıracak!

3 yıl önce İngiltere ve İskoçya'nın merkezinde yaptığı satın almalarla adını duyuran ve yıllık 70 milyon sterlinlik kira gelirine ulasan Esas Gayrimenkul, buradaki portföyü satmaya hazırlanıyor.




Şevket Sabancı'nın torunu olan ve Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten Kazım Köseoğlu, "Şimdi geriye dönüp bakınca 'Keşke daha fazla alsaydık' diyoruz. 2 -3 yıl içerisinde satış süreçlerimiz başlayacak. Uzun vadeli olarak elimizde tutma hevesimiz yok" dedi. 300 milyon Euro'luk fon büyüklüğüne ulaştıklarını, 2016'da yurtdışı yatırımlarıyla ile birlikte 1.5 milyar Euro'luk bir hacmi yakalayacaklarını anlatan Köseoğlu, yeni yatırımlar için Almanya, Hollanda  ve Kuzey Avrupa'yı Köseoğlu, Aeropark'la uluslararası ödül aldıklarını belirtti. 

Esas, New York'taki 2 ofis binası ile otel projesi yatırımlarını ise artırmayı planlıyor. 


'DEDEMDEN DOLAYI YABANCI GEREKSİZ' 

istanbul Kurtköy'deki Aeropark'ın ardından Maltepe'de ofis yatırımına soyunduklarını belirten Köseoğlu, yatırımları yüzde 90 yabancılar olmadan kendi başlarına yapacaklarını söyledi. Köseoğlu, "Yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye getirmenin temel amacı para ihtiyacı. 

Allah'a şükür dedemden dolayı (Şevket Sabancı) böyle bir sıkıntımız yok" dedi.


Habertürk


Geri Dön