28 / 04 / 2024

Esas Holding ayakkabı sektörüne adım atıyor!

Esas Holding ayakkabı sektörüne adım atıyor!

Geçtiğimiz aylarda Ülker ve BİM' in ayakkabı markaları Flo ile Polaris' in sahibi Ziylan Grup'a ortak olmasının ardından dev bir şirket daha sektöre adım atıyor...





Ülker ve BİM'in Ziylan'a ortak olmasının ardından Esas Holding de Ayakkabı Dünyası'nın çoğunluk hissesi için masaya oturdu.


Geçtiğimiz aylarda Ülker ve BİM'in ayakkabı markaları Flo ile Polaris'in sahibi Ziylan Grup'a ortak olmasının ardından dev bir şirket daha sektöre adım atıyor. Esas Holding, Ayakkabı Dünyası Mağazacılık'ın sahibi Akbacakoğlu Kundura'nın yüzde 60 ila 65 hissesi için masaya oturdu. 


2 MİLYON ADET SATIYOR 

Anlaşma sağlanırsa Ülker ailesinden sonra Sabancı da pazara hızlı bir giriş yapacak. Geçmişi 1923 yılına dayanan Akbacakoğlu Grubu'nun, sektörde 88 yıllık tecrübesi bulunuyor. Yılda 2 milyon çift ayakkabı satan Ayakkabı Dünyası'nın Türkiye'deki mağaza ağı oldukça geniş. Doğu Anadolu, İç Anadolu, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde 40 mağazası var. Şirket Ankara'da 19 mağaza ile lider konumda. İstanbul'da 7, Konya ve Antalya'da ise 3'er mağazası var. Adana'da 2, Malatya, Diyarbakır, Sivas, Erzurum, Hatay, Mersin, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da ise 1'er mağazası bulunuyor. 


İÇ PAZAR VE İHRACAT HIZLA BÜYÜYOR

Bünyesinde Flo, Polaris ve Kinetix gibi ayakkabı markalarını bulunduran Ziylan Grubu'nun yüzde 50 hissesi geçtiğimiz kasımda satılmıştı. Ziylan'ın yarısını alan üçlü konsorsiyumda, Ülker, BİM ve Mater Footwear bulunuyor. Satış işleminin 500 milyon TL'yi aştığı tahmin ediliyor. Ayakkabı perakende sektörü içinde en hızlı büyüyen alanlardan biri. İhracatta da iyi bir ivme yakalayan Türkiye ayakkabı sektörü, komşu ülkelerin üretim üssü konumunda. Pazarın hızlı büyümesi ve ihracat potansiyeli devlerin iştahını kabartıyor. 


KERİM ÜLKER/ Sabah Gazetesi 



Geri Dön