Genel

Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Bedelsiz tapu devri nedir, bedelsiz tapu devri ne demektir, Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!Devir işlemleri iki taraf arasında bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bir bedel ödemeden de yapılabilir

Bedelsiz tapu devrinin nasıl yapıldığı özellikle eşe bedelsiz tapu devrinin nasıl yapıldığı merak edilmektedir. Devir işlemleri iki taraf arasında bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bir bedel ödemeden de yapılabilir. Peki nasıl?

İşte o detaylar...

BEDELSİZ TAPU NEDİR?

Bedelsiz tapu devrine dair detayları ele aldığımız zaman şu sonuçlar karşımıza çıkıyor; Tapu binalarında, taşınmaz malların alım satım ve tapuya tescili, bildirilmesi için gerekli olan işlemler bulunmaktadır. Devir işlemi her iki taraf arasında bir tutar karşılığında olduğu gibi, bedelsiz bir şekilde de yapılabilir. Bu şekilde olan işleme bedelsiz tapu denir.

Tapunun bağış yapılması şeklinde de adlandırılan bedelsiz tapu devri işlemleri, taşınmazın olduğu bölgedeki tapu binalarında gerçekleşmektedir. Ancak bedelsiz devirlerde bazı önemli hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.

EŞE BEDELSİZ TAPU DEVRİ NASIL YAPILIR?

Eşler arasında tapu devir işlemleri bedelsiz olarak yapılabilir. Eşlerin ortak kararıyla yapılan devirler çoğunlukla tapu satışından ziyade tapu bağışı olarak değerlendirilir. Tapu bağış sistemi, bir malın mülkiyetinin herhangi bir bedel beklemeden başka birisine devredilmesidir.

Eşe bedelsiz tapu devri için istenen belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz;

- İşleme konu olan taşınmaz mülke ait tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirten belge ya da malikin, mülk sahibinin sözlü beyanı,

- Her iki tarafın fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numaraları

- İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise vekaletname gerekiyor.

BEDELSİZ TAPU DEVRİ HARCI VAR MI? BEDELSİZ TAPU DEVRİ HARCI NE KADAR?

Bağışlanacak malın bu konu bağış adı altında incelenmektedir. Konusu geçen bu bağış durumlarında, yasal mirasçılar haricinde intifa hakkından, kuru mülkiyet maliki yani mülk sahibinin lehine bedelsiz feragat edilmesinde ve zamanlı intifa haklarında zaman dolarak intifa hakkının sonuna doğru kayıtlı olan değer üzerinden binde 68,31 oranında harç ödemesi ortaya çıkıyor.

İlk tapu masrafı ne kadar?

Tapuya randevu almadan gidilir mi?

Kat mülkiyeti tapusu nasıl olur?