03 / 05 / 2024

Esenboğa Metrosu'nda ihaleye yaklaşıldı!

Esenboğa Metrosu'nda ihaleye yaklaşıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Esenboğa Metrosu’nun etüt proje çalışmalarının tamamlandığını ve yakında ihaleye çıkılacağını söyledi...




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Esenboğa Metrosu’nun ayrıntılarını Hürriyet Gazetesi'nden Eray Görgülü'ye açıkladı. 

Esenboğa Havalimanı ile şehir merkezini birbirine bağlayacak olan metro için etüt proje çalışmaları tamamlandı. Bakan Arslan, hattın yapımının Ulaştırma Bakanlığı’nca üstlenilmesi için Bakanlar Kurulu’na başvurduklarını ve Bakanlar Kurulu kararının alınmasının hemen ardından yapım ihalesine çıkılacağını ifade etti. 

Esenboğa Metrosu, Keçiören Kuyubaşı İstasyonu–Esenboğa Havalimanı–Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasındaki raylı sistem bağlantısından oluşacak. Bu hat, mevcut Tandoğan–Keçiören (M4) Metro ağına Kuyubaşı istasyonundan Esenboğa Havalimanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin şehir merkezi metro hatlarına bağlantısını sağlamak amacıyla planlandı.

Günlük 700 bin yolcu kapasiteli

Bakan Arslan Esenboğa Metrosu’nu günlük 700 bin yolcu kapasitesine göre planladıklarını açıkladı. Hat 26 kilometre uzunluğunda olacak ve 7 istasyondan oluşacak. Esenboğa Metrosu, Keçiören Metrosu Kuyubaşı istasyonuna entegre edilecek. Ayrıca aktarmayla Esenboğa Havalimanı ve Çubuk’taki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne kadar gidecek. Yapımı devam eden AKM–Gar–Kızılay Metro uzantısı projesi ile Keçiören (M4) metrosu, Kızılay merkeze kadar uzatılacak. Metro hattı tamamlandığında Esenboğa’dan metroya binen vatandaşlar, şehir merkezindeki tüm metro hatlarına aktarma yapabilecek.


Geri Dön