02 / 05 / 2024

Esenler Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti!

Esenler Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti!

Esenler Belediyesi’nin 2016 yılı mali performansı ve bütçe tasarısının konuşulduğu 5. Seçim Yılı 2.Dönem 2015 Ekim Ayı Meclis toplantılarının ikinci birleşimi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi




Esenler Belediyesi’nin 2016 yılı mali performansı ve bütçe tasarısının konuşulduğu 5. Seçim Yılı 2.Dönem 2015 Ekim Ayı Meclis toplantılarının ikinci birleşimi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Esenler Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Murat Gülkıran başkanlığında toplanan meclise; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı. 

 

BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK


Mecliste bir konuşma yapan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,  mali performans olarak Esenler'in yüzde üç yüz büyüdüğünü belirterek, "2009 yılında doksan iki milyon ile aldığımız bütçe, bugün bütçemiz iki yüz yetmiş sekiz Milyon TL. Bu sadece tabi kendi bütçemizden kullandığımız bütçe. Biz sadece Esenler Belediyesi'nin bütçesini kullanmıyoruz. İlçe belediyelerinin başarı performansı gerek merkezi hükümetten gerekse büyükşehirden ilçesine getireceği yatırımlar daha önemlidir. Biz çok şükür geçtiğimiz dönem bütçe çerçevesinde gerçekten büyük yatırımlar yaptık" dedi.

 

BÜTÇE 278 MİLYON TL.


Esenler'de fiziki olarak yapılması gereken bütün yatırımları  bitirdiklerine dikkat çeken Başkan Göksu, "Esenler'in bundan sonra şehirde yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik yatırımları da devam ediyor ve devam edecek.  2016 bütçe yılımızda bütçemiz 278.871 Milyon TL. Bütçemizde yine en yüksek payı park ve bahçelere, elektriklerin yer altına alınması projesinin tamamlanması alacak. Bütçemizin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.


ÖNCE TASARIM SONRA PLAN

Yeni dönemde önceliklerinin askeri bölgede yapacakları çalışmalar olduğunu belirten Göksu, "Protokol yükümleri çerçevesinde çalışmalarımız sürüyor. Askeri bölgede yapacağımız çalışmalarda dünyada yaşanabilir şehirlerde en ileri parametreler neyse, bu parametreleri dikkate alarak; yaşam kalitesi ve konforu yüksek, şehrin sosyal ve kültürel değerlerinin olduğu bir şehri nasıl kurgulayabiliriz, bunun için çalışacağız. Önce tasarım sonra ise planı hayata geçireceğiz" dedi.

 

ESENLER'DE GENÇLİK YILI


2016 yılını Esenler Belediyesi olarak gençlik yılı ilan ettiklerini ifade eden Başkan Göksu, "Yeni yılda çalışmalarımızı gençliğe yoğunlaşarak sürdüreceğiz. Bu çerçevede özellikle eğitim çok önemli bir yer tutuyor. 2009 yılında ,esenler'de derslik sayısı 820 idi. Bu sayı şu anda ise 1260, yılbaşından sonra 1360'a çıkacak. Esenler'de bugüne kadar tam gün eğitim veren okul yokken, şu anda tam 10 okul tam gün eğitim veriyor. Tuna Mahallesi'ndeki Eğitim Vadisi projesinin kamulaştırma çalışmaları bitti. Bu proje tamamlandığında Esenler'in eğitimde yaşadığı birincil derecedeki sorunu bitecek" şeklinde konuştu.

 

Mecliste, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Mustafa Usta da söz aldı. Meclis raporların oylanmasının ardından sona erdi.  2016 bütçesi oylama sonucunda kabul edildi.



Esenler Belediyesi


Geri Dön