28 / 04 / 2024

Esenler Belediyesi riskli binaları yıkıp yeni binaları tanıttı!

Esenler Belediyesi riskli binaları yıkıp yeni binaları tanıttı!

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilçede yapımı devam eden binaları tanıtarak, "Depreme hazırlık için yapmamız gereken en önemli şey konutlarımızın yenilenmesi. Biz bu konutların yenilenmesi için seferberlik ilan ettik." dedi.



Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutları basına tanıtan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, ilçede gerçekleştirilen kentsel dönüşümle ilgili bilgi verdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 17 Ağustos depremini hatırlatan Göksu, "Üzerinden 21 yıl geçmiş olsa da aslında 17 Ağustos, bir taraftan kendi halimizi anlatırken diğer taraftan da gelecek için bize çok önemli bir hazırlık yapma görevini veren önemli bir tarih. Çok büyük acılar yaşandı. Binlerce insanımız engelli kaldı, binlerce çocuğumuz yetim, öksüz kaldı. Her birimiz depremin hakikatini her gün hatırlamaya başladık. 17 Ağustoslar bir daha yaşanmasın diye Marmara Depremi ile ilgili her birimizin sözden daha çok iş yapması gerekiyor." dedi.

İlçede 10 yıl boyunca depremle ilgili tedbirler aldıklarından bahsedenGöksu, bu alanda atılacak en büyük adımın yapı stoklarının yenilenmesi olduğundan bahsetti.

- "Esenler'de 56 bin riskli konut dönüştürüldü"

Esenler'de 500 binin üzerinde nüfus olduğundan bahseden Göksu, yapı stoklarının ortalama ömrünün 30 yıl olduğunu ve bunlar içinde ivedilikle dönüştürülmesi gereken 96 bin 100 konutun bulunduğundan bahsetti. 96 bin 100 konuttan şimdiye kadar 56 bininin dönüştürüldüğünden bahseden Göksu, geriye kalan konutların dönüşümü için de konutların yapıldığını, dönüşümlerin sürdüğü kaydedildi. 

Göksu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Depreme hazırlık için yapmamız gereken en önemli şey konutlarımızın yenilenmesi. Biz bu konutların yenilenmesi için seferberlik ilan ettik. Marmara depremi olursa biz çocuklar yetim kalsın istemiyoruz. Onun için birlikte tedbir almak, gayret etmek ve bu işi sonuçlandırmak zorundayız."

Kentsel dönüşüm için gerçekleşen 2 artı 1 ve 3 artı 1 konutlardan oluşan projenin ilk bölümü olan Güney (Metris) Rezerv Yapı Alanında bulunan 1072 konutluk 1. Etap 1. ve 2. kısımların inşaatının 2020'nin sonunda tamamlanacağı ifade edilirken, 958 konutluk 1. Etap 3. ve 4. kısımların inşaatlarının ise 2021 yılının ilk yarısına tamamlanacağı belirtildi. 

- Riski bina yıkıldı

Göksu, ardından Esenler ilçesi Kemer Mahallesi'nde bulunan 25-30 yıllık riskli binaların yıkımının yapılacağı alanda yer aldı. Elinde bulunan beton parçasını gösterip örneklendiren Göksu, binanın ne kadar dayanıksız olduğunu kaydetti. Ardından, görevliler tarafından depreme karşı riskli olan bir binanın yıkımını tamamladı. 


Geri Dön