30 / 04 / 2024

Esenler Bölge Parkı'nın temeli atıldı!

Esenler Bölge Parkı'nın temeli atıldı!

Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile birlikte ilçedeki Esenler Bölge Parkı'nın temelini attı



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'de 2 bin 951 belediye bulunduğunu ve bu belediyelerin yapmış olduğu yatırımların tamamının yüzde 48'ini İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığını bildirdi.

Topbaş, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile birlikte ilçedeki Esenler Bölge Parkı'nın temelini attı.

Törende konuşan Topbaş, İstanbul'a 5 yılda 25 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını ve son bir yılda yapılan yatırımla birlikte bu oranın 28,5 milyar TL'ye çıktığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Türkiye'de 2 bin 951 belediye var. Bu belediyelerin yapmış olduğu yatırımların tamamının yüzde 48'ini İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapmaktadır. Yatırımların yüzde 55'ini ulaşıma yaptık. Hükümetin, valiliklerin ve tüm belediyelerin yaptığı yatırımların yüzde 26'sını İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Yani Türkiye'de yatırımların 4'te birini biz yapıyoruz. Yapılan bu yatırımlarla İstanbul'un çehresi değişti."

Topbaş, bu hizmetlerin geçmişte kente hizmet edemeyenler tarafından eleştirildiğine işaret ederek, kente 17 milyon metrekare yeşil alan ilave ettiklerini, 44 bin 500 metrekare bu boş alanı da imara açık ranta dönüştürmeyi düşünmeden, yaşlıların ve çocukların da gelip nefes alacağı bir park haline getirmek istediklerini kaydetti.

Seçim öncesinde muhalefet partilerinin birçok ilçede "AK Parti seçilmesi halinde kentsel dönüşüm adı altında evinizi elinizden alacak, yıkacak" diye propaganda yaptığını da dile getiren Topbaş, "Biz vatandaşı mağdur etmeden, devletin şefkat elini uzatıp öyle bir hizmet yapalım ki insanlar mutlu olsun, yaşam kaliteleri yükselsin dedik. Deprem tehdidi altında bir yaşam olmasın dedik. Sadece ev değil, sportif alan, eğitim, sağlık birimleri, park ve bahçe de gerekli. Diğer partiler bunu istismar etti. 3-5 kelimeden öte derinliği olmayan insanlar, bu ülkede siyaset yapıyor. Halkın park ve bahçeye de oyun alanlarına da ihtiyacı var" dedi.

Anamuhalefet partisinin İstanbul İl Başkanının "15 yıldan beri aynı zihniyet işbaşında ne yaptı?" diye açıklamada bulunduğunu ifade eden Topbaş, "Bu yönetim iş yapıyor, laf değil. Sen görmüyorsan biz ne yapalım. Muhalefet 'tökezleseler, yanlış yapsalar, iflas etseler de beş yıl sonra sıra bize gelse' diyor. Sıra gelmez. Musluktan su bizim dönemde akar hale geldi. İstanbul'un havasını solur hale getirdik. Çöp yığınlarından İstanbul'u kurtardık. İşgal altındaki sahilleri halkın hizmetine sunduk. Bu hizmetler devam ediyor. Tarlada izin olanın harmanda yüzü olur. Bunların izi yok" diye konuştu.

-PARKTA NELER OLACAK?-
Topbaş, bugün temelini attıkları Esenler Bölge Parkı'nda 28 bin 336 metrekare yeşil alan, 16 bin 119 metrekare gezinti ve dinlenme alanı, bin 163 metrekare çocuk oyun alanı olacağını, 625 adet ağaç, 2 bin 50 adet gül, 11 bin 900 adet de çiçek dikileceğini bildirdi.

Parkın içinde iki adet basket sahası ve hizmet binası, koşu parkurları, fitnes alanları, pergolalar ve ahşap oturma yerleri, iki adet çocuk oyun grubu bulunacağını anlatan Topbaş, Esenler'e İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımın toplam miktarının 410 milyon TL olduğunu, bu dönem ilçeye çok daha fazla yatırım yapılacağını söyledi.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da yerel seçimler öncesinde beş yıllık projelerle halkın karşısına çıktıklarını ve daha birinci yılda bu projelerin hepsinin başladığını, büyük ölçüde de mesafe alındığını bildirdi.

Bir yıl da 100 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Göksu, 5 yılda 500 projeyle Esenler Belediyesinin bir dönemi kapatmış olacağını ifade etti.

Göksu, bugün temeli atılan bölge parkı ile Esenler'in tıkanan nefesinin açılacağını belirterek, "Şehir parkları, okul ve sağlık ocakları ile Esenler bu dönem değişimin ve dönüşümün yüzü olacak" dedi.

Esenler Bölge Parkı'nın temeli, Topbaş, Göksu ve diğer protokol mensupları ile öğrenciler tarafından birlikte butona basılarak atıldı. Topbaş, daha sonra Tevfik Göksu ile birlikte işçiler tarafından atılan harcın düzeltmesini yaptı.
AA


Geri Dön