05 / 05 / 2024

Esenler, çocuk sokağı için sandığa gidiyor!

Esenler, çocuk sokağı için sandığa gidiyor!

Esenler Belediyesi, hayata geçirmeyi planladığı Çocuk Sokağı projesi kapsamında, sokak sakinlerine, sokaklarının trafiğe kontrollü kullanılmasını isteyip istemediklerini soruyor. Vatandaşlar, 3 Mayıs Cumartesi günü sandığa gidecek...



Esenler Belediyesi, yepyeni bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Projenin adı, “Çocuk Sokağı”. Son yıllarda artan kayıp çocuk vakalarından ve çocuk cinayetlerinden hareketle hayata geçirilmesi planlanan Çocuk Sokağı projesiyle; Anne Çocuk Merkezi’nin de yer aldığı Menderes Mahallesi 330. Sokak’ta, çocukların güvenli bir sokakta, düşlerini gerçekleştirebileceği, hayata daha özgür ve kendine güvenen bireyler olarak yetişeceği bir ortam sağlanması amaçlanıyor.



Esenler'i birlikte yönetecekler


Esenler Belediyesi, hayata geçirmeyi planladığı Çocuk Sokağı projesi için katılımcı belediyecilik anlayışıyla hareket ediyor ve projenin gerçekleştirileceği Menderes Mahallesi 330. Sokak sakinlerine sokaklarının trafiğe kontrollü kullanılmasını isteyip istemediklerini soruyor. Projeyle, 330. Sokak trafiğe kontrollü açılacak ve aileler internet üzerinden sokakta oynayan çocuklarını naklen takip edebilecekler.



Esenler, çocuk sokağı için sandığa gidiyor!



Daha önce de yapılmıştı


Esenler Belediyesi, 2009 yılında da Havaalanı Mahallesi Havaalanı Caddesi’nin trafiğe kapatılıp yayalaştırılması, pazar yerinin başka yere taşınması ve mahallelinin şikâyetleri doğrultusunda Davutpaşa Parkı’nın kapatılıp kapatılmaması konularını da mahalle halkına sormuştu. Esenler Belediyesi, 22 Kasım 2009 Pazar günü yapılan referandum ve halkın kararıyla çalışmalarını yönlendirmişti.



Cumartesi sandık başına!


Şimdi Esenlerli bir kez daha çocukları için, kendisi için ve mahallesi için sandık başına gidiyor. Esenler Belediyesi, 330. Sokak’ta bulunan vatandaşlara, “Esenler’i Birlikte Yönetiyoruz” başlıklı bir mektup yolladı. Mektupta projenin içeriği anlatılıyor ve sokak sakinlerinin karar noktasında sandık başındaki yerini alması isteniyor. 330. Sokak sakinleri, 3 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 11.00 ile 13.00 arasında İnönü Caddesi’ndeki Anne Çocuk Merkezi Bahçesi’nde (Eski El Emeği Göz Nuru Çarşısı Bahçesi) Çocuk Sokağı projesi için oy kullanabilecek.



Esenler, çocuk sokağı için sandığa gidiyor!


Merkez'de yok yok


Proje kapsamında 330. Sokak’a kurulacak merkezde; Anne Çocuk Kampüsü, Oyun Merkezi, Çocuk Kütüphanesi, Sinema, Açık Çocuk Bahçesi olacak. Engelliler için de uygun hale getirilecek sokak, kurulacak kamera sistemi sayesinde internetten de izlenebilecek. Yepyeni ve estetik ışıklandırma sistemi ve yapılacak yeşillendirme çalışmasıyla Esenler akıllı bir çocuk caddesine ve yemyeşil bir çehreye kavuşacak.



Eskimeyen çocuk oyunları


Çocuklar, Çocuk Sokağı’nda tıpkı yıllar önce büyüklerinin yaptığı gibi, sokakta koşup eğlenecek, misket, seksek veya evcilik oynayabilecek. Bu sayede evde bilgisayar başında içine kapanık şekilde değil, sokakta güven içinde ve sosyal iletişim yetileri gelişecek şekilde vakit geçirebilecekler.


Geri Dön