04 / 05 / 2024

Esenler Emlak Konutları'n 970 konutluk finansman etabı' satışta!

Esenler Emlak Konutları'n 970 konutluk finansman etabı' satışta!

Dönüşüme ilk kazmanın vurulduğu Esenler Havaalanı Mahallesi'nde son viraja girildi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Kâr beklentimiz yok. Satış gelirini yatırımda kullanacağız" dedi...




İstanbul Esenler ilçesinde kentsel dönüşüm devam ediyor. Daha önce ilçenin Turgut Reis Mahallesi'nde yapılan dönüşüm bu sefer Havalimanı Mahallesi'ne taşındı. Esenler Havalimanı Mahallesinde dönüşüm kapsamında 2 bin 373 konut ve 55 ticari ünite yapılırken, bu konutlardan 970 tanesi ve 23 ticari ünite satışa sunuldu. 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 tiplerinde inşa edilecek konutların satış fiyatları 281 bin liradan başlıyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı,  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO, Esenler Belediyesi ve Eskon işbirliği ile hayata geçirilen proje 18 ayda teslim edilecek. 


Dünden Bugüne Esenler Emlak Konutları! haberi için TIKLAYINIZ!


Projenin satışa çıkması nedeniyle yapılan basın toplantısında konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bügüne kadar orta ve üst gelir grubuna yönelik konut üretimi yapan Emlak Konut GYO'nun ilk defa kâr beklentisi olmadan böyle bir projede yer aldığını söyledi. Siyah Kalem, Özyapıcı ve Gür Yapı'nın inşaatını üstlendiği projenin 3 etap halinde yapılacağını aktaran Murat Kurum, iki etabın hak sahiplerine verileceğini, 1 etabın ise projenin finansmanında kullanılmak üzere satışa çıkarılacağını söyledi. 

18 ay içinde metrekaresi 4 bin 200 TL'den satılacak Konutların metrekare satış fiyatlarının 4 bin 200 TL olarak açıklayan Kurum, projeden konut almak isteyenlere 10 bin TL peşinat ödeyen 0 faiz gibi kolaylıklar sağlanacağını dile getirdi. 1403 konutun 500 milyon liralık yatırım gideri olduğunu anlatan Kurum, satıştaki konutlarla bu gideri karşılayacaklarını kaydetti. 



Dünya


Geri Dön