27 / 04 / 2024

Esenler Havalimanı Mahallesi’nde yıkımlar bitti fakat inşaatlar başlamadı!

Esenler Havalimanı Mahallesi’nde yıkımlar bitti fakat inşaatlar başlamadı!

İstanbul’da kentsel dönüşümün start aldığı Esenler Havalimanı Mahallesi’nde yıkım bitti fakat inşaatlar başlamadı. Mahalleli ağır çalışmalardan şikâyetçi olsa da kira yardımı aldıkları için endişeleri yok...



İstanbul’da kentsel dönüşümün start aldığı Esenler Havalimanı Mahallesi’nde yıkım bitti fakat inşaatlar başlamadı. Mahalleli ağır çalışmalardan şikâyetçi olsa da kira yardımı aldıkları için endişeleri yok.


Kira yardımı sorgulamak için tıklayın!


Türkiye genelinde başlatılan kentsel dönüşümün en mühim adreslerinden biri de Esenler Havalimanı Mahallesi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı 5 Ekim 2012’deki törenle ilk binanın yıkıldığı mahallede, kentsel dönüşüm çalışmaları neredeyse başladığı gibi. Farklı olan tek şey o gün yıkımına başlanan binaların yerinde olmaması. Binalar yıkılmış ancak henüz temel bile atılmamış durumda. 


Fiyat 5’e katlanacak 


Yıkılan binaların etrafı demir bariyerlerle çevrilmiş. İnşaat alanının dışındaki sokaklarda ise hayat devam ediyor. Bölgede sakinleri bitmek bilmeyen çalışmalardan şikayetçi. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla evleri yıkılanlar ise kendilerine 2014’te biteceği söylenen evlerine hala kavuşamamış olmalarına karşın pek de şikayetçi değiller. Çünkü her ay alınan 500 liralık kira desteği sebebiyle hallerinden memnun durumdalar. 


Evi yıkılan Sevgi Özcan, 1,5 yıldır kira yardımı aldıklarını ve ödemelerin hiç aksamadığını ortaya koyarak “İnşaat alanından su kuyuları çıktı, o yüzden inşaat yavaşladı. Bizim olmayacak gibi bir şüphemiz yok” diyor. Yıkılan evinin beraberinde işyeri bulanan Muammer Sağlam da, inşaatlara yakın zamanda başlanacağının ve 22 ay içinde evlerin sahiplerine teslim edileceğinin söylendiğini belirtiyor. Sağlam, “Bizim daireler 70 bin lira ederken şimdi yeni yapılacak olan dairelerimiz metrekare başına 4 bin lira edecek. Yani 100 metrekare bir evin değeri 400 bin lira olacak” diye belirtti. 


5 katlı binası yıkılan İbrahim Harıklı da daire başına aldığı 500 lira kira yardımından binaen gayet memnun olduğunu söylüyor. Yine 5 katlı bir binanın sahibi olan 71 yaşındaki Bayram adlı bir mahalleli “Bu Senenin Haziran ayında teslim edeceğiz dediler fakat hala bir çivi bile çakılmadı” diye tepki gösteriyor.



Emrah Kutum/ Milliyet Gazetesi 


Geri Dön