01 / 05 / 2024

Esenler Karabayır'da yıkım çalışmaları başladı!

Esenler Karabayır'da yıkım çalışmaları başladı!

Esenler Karabayır'daki yıkım çalışmalarına sabah erken saatlerde başlandı. Esenler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, önceden tahliye edilen binalardaki gerekli kontrollerin yapılmasının ardından yıkımın startını verdi.




Dev proje ile makus talihini yenecek Karabayır'daki yıkım çalışmalarına sabah erken saatlerde başlandı. Esenler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, önceden tahliye edilen binalardaki gerekli kontrollerin yapılmasının ardından yıkımın startını verdi.

 

Çok sayıda noktada aynı anda başlayan yıkım çalışmaları, büyük bir titizlikle yürütülüyor. Yıkım çalışmalarına mahalle sakinleri de destek veriyor. Esenler Belediyesi, çalışmalar tamamlandığında Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, toplam 91 bina ve 302 bağımsız bölümün yıkımını gerçekleştirmiş olacak.


ESENLER'İN EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK

 

Esenler'de eğitime çağ atlatacak proje ile Tuna Mahallesi dev bir eğitim vadisine dönüşecek. Yaklaşık 18 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek Tuna Eğitim Vadisi Projesi, ilçedeki derslik sıkıntısı problemini de önemli ölçüde ortadan kaldıracak. Dev eğitim kompleksinde; anaokulundan meslek liselerine, spor salonlarından sosyal alanlara kadar çok sayıda tesis ve çeşitli eğitim kurumları yer alacak.


İLÇEDEKİ DERSLİK SAYISI 1700'E ÇIKACAK

 

Tuna Eğitim Vadisi Projesi’nin Esenler’in geleceği açısından çok önemli bir proje olduğunu söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Tuna Mahallesi’nde büyük bir eğitim kampüsü yapıyoruz. Tuna Mahallesi artık eğitimle anılacak. Yıkım çalışmalarımızın kalan kısmında da son aşamaya gelindi. İnşallah en kısa zamanda projemizi de tamamlayacağız.  Tuna Eğitim Vadisi bittiğinde ilçedeki okullardaki derslik sayısı 1.700 olacak. Ve böylece derslik başına düşen öğrenci sayısı bakımından da ideal sayıya ulaşmış olacağız”  dedi.



Esenler Belediyesi



Geri Dön