28 / 04 / 2024

Esenler Şehir Parkı'nın çalışmaları başladı!

 Esenler Şehir Parkı'nın çalışmaları başladı!

Milli Savunma Bakanlığı'nın tahsis ettiği 8.7 milyon metrekarelik arazide Esenler Belediyesi'nce yapılacak dev park için çalışmalar başladı. Alanın 2.5 milyon metrekarelik alanına yapılacak park, dünyanın en büyüklerinden biri olacak.



Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli arazinin devredildiği Esenler Belediyesi, bu alanda "İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi"ni hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, arazinin devrini aldıktan sonra çalışmaların hız kazandığını söyledi. "Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi"ni gerçekleştireceklerini anlatan Göksu, bu alana 300 bin nüfuslu yeni bir şehir inşa edeceklerini belirtti. Türkiye'nin ilk planlı şehrini kuracaklarını dile getiren Göksu sözlerini şöyle sürdürdü: "Kentsel tasarım, plan ve proje hazırlıklarının ardından şehir inşa çalışmalarına 2018'de başlamayı öngörüyoruz. Burada yüksek katlı olmayan, mahalle kültürünün yaşanabileceği öbek şehirler kuracağız. Şehir, geleneksel dokuyla inşa edilecek. Bilgi teknolojisinin üretmiş olduğu bütün imkanları kullanacak. Projeye ilişkin uluslararası bir tasarım yarışması düzenlenecek. 


Yaşam alanları artıyor

8,7 milyon metrekarelik alanın sadece yüzde 18'lik kısmına bina yapılacak. Diğer kısımlar donatıya ayrılacak. Yeni yerleşim alanıyla ilçede yeşil donatı ve eğitim alanları 20'şer kat, sağlık alanları 30 kat artacak." 


90 BiN 

Deprem riskin karşı 40 bin konut yapılacak, yerine 90 bin konut inşa edilecek. 


2.5 milyon m2

Yıkılan binaların yerine 2.5 milyon metrekarelik alan şehir parkına dönüştürülecek. 


Esenler Belediye Başkanı Göksu, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak dünyanın ilk şehir parkının, alan büyüklüğü bakımından Central Park ve Hyde Park ile birlikte en ön sıralara çıkacağını kaydetti. Göksu, parkın, insanların kentin ortasında aktif olarak hayat bulabildiği, spor, gezinti alanları ve müzenin yer aldığı bir yaşam alanı olacağını kaydetti.



Akşam 


Geri Dön