29 / 04 / 2024

Esenler Yavuz Selim'de 245 binadan 216'sı riskli!

Esenler Yavuz Selim'de 245 binadan 216'sı riskli!

Yavuz Selim Mahallesi'ndeki 245 binadan 216'sının deprem riski taşıdığı ortaya çıktı. Mahalle Muhtarı Recep Yavaş, kentsel dönüşümle ilgili mahalle sakinlerinin yüzde 70'inden ön talep aldıklarını açıkladı.



Esenler'in en eski yapılaşmasına sahip mahallelerinin başında gelen Yavuz Selim Mahallesi'ndeki 245 binadan 216'sının deprem riski taşıdığı ortaya çıktı. Binalardaki çatlaklıların yanı sıra çürümüş demirlerin ömrünü tamamladığı da, net bir şekilde görülüyor. 


Mahallelerinde yapılması düşünülen kentsel dönüşümle ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Mahalle Muhtarı Recep Yavaş da, kentsel dönüşümle ilgili mahalle sakinlerinin %70'inden ön talep aldıklarını açıkladı. 


Esenler Belediyesiyle de irtibat halinde olduklarını belirten Muhtar Yavaş, açıklamalarına şu şekilde devam etti; "Mahallemizde toplam 245 adet bina var. Bu binaların 29 tanesi depremden sonra yapılırken 216 tanesi ise depremden önce yapılan riskli binalardır. Depremden önce yapılan binaların çoğu 30-40 yıllık olduğu gibi bazı binalar içler acısı bir haldedir. Binaların yapımında kullanılan demirlerin çürüdüğü artık dışarıdan bakınca bile belli oluyor. Allah korusun olası bir depreme karşı bizde gerekli önlemlerimizi almak için bazı çalışmalar yapıyoruz. Ve biran önce mahallemizde kentsel dönüşüm yapılmasını istiyoruz. Bununla ilgilide şuana kadar mahalle sakinlerimizin en az % 90 ile birebir görüşmelerimizi yaptık. Ve % 70'ine yakınından da ön talep formlarını aldık. 


İki firmadan cevap bekliyoruz Mahallemizde yapılmasını istediğimiz kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Görüştüğümüz firmalarında şehir plancıları mahallemizle ilgili hesaplamalarını yapıyorlar. 


Yaptıkları hesaplamalarla ilgilide 15 gün içerisinde iki farklı firmadan dönüş bekliyoruz. Tabi biz yapılacak kentsel dönüşümde de vatandaşların dairesine daire verilmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Fazla olmamak kaydıyla binaların yaşlarına göre % 10 kesintiye de razı gelebileceğimizi görüştüğümüz firmalara söylüyoruz. 


Belediyemizle koordine halindeyiz Hatırlarsanız kısa süre önce belediyemiz tarafından mahallemize "Yavuz Selim Mahallesi'nde kentsel dönüşüm ile ilgili her hangi bir çalışmamız yoktur. Mahalle sakinlerimize duyurulur" şeklinde pankartlar asıldı. Bu şekilde bir pankart asılmasını daha önceki görüşmelerimizde biz gündeme getirmiştik. Sağ olsun belediyemizde, "Mahallenizde hiçbir kentsel dönüşüm projemiz yoktur" diye pankart astılar. Biz mahallemizde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili belediyemizle her zaman irtibat halindeyiz. Ve Sayın Başkanımız her toplantımızda mahallemizle ilgili yapılacak kentsel dönüşüm çalışmasına her türlü teknik desteği vereceğini söylüyor. Bize Sayın Başkanımız "Siz yeter ki, firmayla anlaşın. Biz gerekeni yaparız" diyor. Bizde Sayın Başkanımızın bu samimiyetine sona kadar güveniyoruz ve çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz."


İlk Haber


Geri Dön