29 / 04 / 2024

Esenler'de yan yatan 5 katlı bina yıkıldı!

Esenler'de yan yatan 5 katlı bina yıkıldı!

Esenler’de bir ay önce yan yatan ve apar topar boşaltılan 5 katlı apartman yıkıldı. Orhan Oğuz Türk, bina sahiplerine, “Riskli yapı raporuna göre ister kira yardımı alacaksınız, isterseniz de 10 yıl vadeli kredi kullanabileceksiniz” dedi



Esenler’de bir ay önce yan yatan ve apar topar boşaltılan 5 katlı apartman yıkıldı. Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk, bina sahiplerine, “Riskli yapı raporuna göre ister kira yardımı alacaksınız, isterseniz de devlet tarafından 10 yıl vadeli kredi kullanabileceksiniz” dedi.


Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bir bina, 1 ay önce yan yatmış ve bunun üzerine bina boşaltılmıştı. Yanındaki binadan 35-50 santimetre boyutunda taşıyıcı sistem elamanlarından ayrılan riskli bina, ESKON tarafından tespit edilerek Esenler Belediyesi yetkilileri tarafından yıkıldı. Yıkım öncesi binanın çevresi şerit ve bariyerlerle çevrilerek olası tehlikelere karşı tedbir alındı. Dumana karşı su tankerlerinin de bulunduğu alanda bina özel makas makinesiyle yıkıldı. 20 senedir binada oturan ev sahipleri ise, yıkım sırasında hüzünlü anlar yaşadı.


Yıkımı izlemeye gelen Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk, binanın mühendislik yardımı almadan yapıldığını belirterek, “Esenler’de bu bina gibi mühendislik hizmeti alınmadan yapılmış yüzlerce bina var. Bunları en aza indirmeye çalışıyoruz” dedi.


Binasını Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkmak isteyen vatandaşların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiğini vurgulayan Türk, “Müracaat kabul edilirse kira yardımı yapılıyor. Veya daire başı 100 bin TL veriliyor. Bunun da faiz oranının yarısını devlet karşılıyor. Buradaki binada riskli bina çerçevesi altına alındı. Dolayısıyla buradaki kat ve tapu sahipleri ister kira yardımı alacaklar, isterlerse devlet tarafından 10 yıl vadeli kredi kullanıp, kredinin yüzde 50’sini de devlet finanse edecek” ifadelerini kullandı.


“BURAYA İLAÇ İÇEREK GELDİM”

Evinin yıkılışını izleyen Lale Rençber, “Evimiz yıkıldığı için çok moralimiz bozuk. Hayat şartları zor, kiraya çıktık. 20 senedir oturduğumuz ev gözümüzün önünde yıkılıp gidiyor. Hep kötü yapılaşmanın yüzünden evimizden olduk. Hem kalp, hem yüksek tansiyon hastasıyım. Buraya ilaç içerek geldim. Bakmak bile istemiyorum, fenalaşıyorum” diye konuştu.

Yenişafak


Geri Dön