01 / 05 / 2024

Esenlik, Malatya'da yatırımlarını geliştirecek!

Esenlik, Malatya'da yatırımlarını geliştirecek!

Birçok alanda faaliyette bulunmalarının Esenlik'e bir dinamizm getirdiğini kaydeden Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, bu çok yönlülüğün şirketi geliştirerek, daha da güçlü bir şekilde ilerlemesine vesile olduğunu açıkladı.



2014 yılında 307 milyon 970 bin lira ciro yaptıklarını ifade eden Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, "2014 yılı karımız 591 bin 443 lira. 2014'de 7 milyon 201 bin lira yatırım gerçekleştirdik. Özellikle son beş yılda yatırımımız her zaman 5 milyonun üzerinde gerçekleşti. Bin 843 kişi istihdam ettik" diye konuştu.


'Süpermarket ve markalı ürünlerimize yoğunlaştık'


Esenlik olarak süpermarket alanında 40 noktada bulunan süpermarketlerine Elbistan ve Malatya'da açılacak iki yeni şube ile süpermarket sayılarını 42'ye çıkaracaklarını aktaran Boyraz, "Malatya içerisinde de doğru noktalar bulduğumuz takdirde yeni şubeler açmaya devam edeceğiz. Her yıl gerçekleştirdiğimiz araç kampanyası ile onlarca otomobil ve yüzlerce hediye dağıttık. Kampanyalarımız bölgeye bir sinerji getirmiştir. Esenlik kazandığını müşterisiyle paylaşmaktadır" şeklinde konuştu. Ayrıca markalaşma yoluna gidilerek gıda ve kimya alanında oluşturdukları Nergis ve Epak markalarını ciddi bir şekilde güçlendirdiklerini ifade eden Boyraz, Malatya ve bölgede Nergis ve Epak denildiğinde Esenlik üretimi olduğunu artık herkesin bildiğini vurguladı. Nergis markalarında üretim ünitelerini yavaş yavaş tamamlayarak, et ürünleri, tereyağı ve bakliyatta ön plana çıkardıklarını açıklayan Boyraz, kimya alanında olan Epak markalarında da üretim tesislerine 600 metrekare ekleme yaparak şu an itibariyle 3 bin metrekarelik alanda çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Bu markalarıyla diğer süpermarketler içinde de yüzde 30 satışlarının bulunduğunu söyleyen Boyraz, "Endüstri alanında bölgeye bayilikler verecek konuma geldik. Epak Kimya bölgenin kimya hammaddesi bayiliğine de dönüştü. Epak Malatya'da bir kimya markası oluşturacak" dedi. 


Meston ile modern şehirler kuracak


Meston Kent Dizayn olarak belediyelerin modern görünümünde ihtiyaç duyduğu bütün ürünleri ürettiklerini dile getiren Hulusi Boyraz, belediyelerin ihtiyaç duyduğu, çokça kullandığı alt ve üst yapı malzemelerini kaliteli bir şekilde ürettiklerini de anlattı. Meston Kent Dizayn olarak özellikle belediyelerin modern şehirleşmesinde ihtiyaç duyduğu bütün ürünleri ürettiklerine dikkat çeken Boyraz, "Meston şirketini önemli bir noktaya taşıdık. Bu bölgede bu alanda en başarılı şirketiz. Kentsel dönüşüm projelerinde ve şehirlerin fiziki görünümünde damgası bulunan Meston, şehir mobilyaları üretimi alanında da büyük bir eksikliği gidermiş bulunuyor. Bölgemizde ve yakın coğrafyalarda fizibilite çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.


İnşaat sektöründe ise 2014 yılında 144 daireden oluşan Yeşilkent Konutları'nı sahipleri ile buluşturduklarını sözlerine ekleyen Boyraz, Mücelli'de belediyenin bir arsasını satın alarak 16 daire ve 4 dükkandan oluşan siteyi de sahiplerine teslim ettiklerini açıkladı. Elit Park projelerinin ise devam ettiğini dile getiren Boyraz, 2015 yılı içinde teslim etmeyi düşündükleri Elit Park projelerinin, Esenlik'in toplu konuttaki gücünü de göstereceğini kaydetti. 


Ayrıca 1990'dan beri temizlik işi ile uğraştıklarına değinen Boyraz, sözlerine şöyle devam etti: 


Bu konuda bu yıl biraz daha ihtisas işlerine ağırlık verdik. Büyükşehrimizin hem süpürme hem yıkama işlerini Esenlik olarak biz yapıyoruz. Yeşilyurt Belediyesi'nin temizlik ihalesini de biz aldık. Faaliyet olarak önemsediğimiz sağlık kuruluşlarının tıbbi atığını toplayıp imha ediyoruz. Büyükşehir olduğumuzdan dolayı Malatya'nın tamamının ilaçlamasını şirketimiz yapmakta.


'Sosyal tesislerde de markalaşıyoruz'


Esenlik'in sosyal alanlarda da markalaşmaya doğru gittiğini söyleyen Boyraz, artık huzurun ve mutluluğun adresinin Esenlik Sosyal Tesisler olacağını belirtti. Sosyal tesis alanlarının Malatya Belediyesi'nin sosyal politikasına hizmet eder hale getireceklerini açıklayan Boyraz, modern düzeyde hizmet vereceklerinin altını çizdi. Bu sosyal tesislerin insanların nefes alabileceği mekanlar haline dönüştürmek için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Boyraz, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda vatandaşlarımızın ailesiyle doyasıya eğleneceği alanlar oluşturmak için yoğun çaba sarfettik. Cafe Esenlik'ler Malatya'nın sosyal mekânları haline dönüştü. Dede Korkut, Kernek Restaurant, Kernek Teras Cafe, Orduzu Tabiat Parkı, Hürriyet Parkı sosyal mekânlar olarak düzenlediğimiz restaurant ve kafelerimiz olacak. İki katı restaurant, iki katı cafe olan 4 katlı Kernek Restaurant'ı mayıs sonunda hizmete girdi" diye konuştu. Bu işletmeleri büyükşehir sosyal tesisler konseptinde işleteceklerini kaydeden Boyraz, fiyatlarının piyasadan uygun olacağını ve işletmelerin tamamında fiyatlarının sabit olacağını açıkladı. Esenlik'in geçmişteki birikim ve kültürünün bu mekânları işletmeye uyumlu olduğunu savunan Boyraz, "Ailenizle ve misafirlerinizle nefes alabileceğiniz marka mekanlar olacak. Çalışma alanlarımızda yerel kalkınmaya ve istihdama önem veriyoruz. Cafe Esenlik'lerimizin tamamında yaklaşık 120 personel istihdam ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Dünya


Geri Dön