29 / 04 / 2024

Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Camii'nin temeli atıldı!

Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Camii'nin temeli atıldı!

Hayırsever iş adamı Faruk Topuz’un yapımını üstlendiği cami ve kuran kursuna Mehmet Akif Ersoy ismi verildi. Temel atma töreninde Kur’an-ı Kerim tilaveti okunması ardından protokol konuşmaları ile devam etti.



Hayırsever iş adamı Faruk Topuz’un yapımını üstlendiği cami ve kuran kursuna Mehmet Akif Ersoy ismi verildi. Mehmet Akif Ersoy Camii ve Kuran Kursu temel atma programına Esenyurt Kaymakam vekili (Avcılar Kaymakamı) Hulusi Doğan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü Levent Hasan Özen ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.Temel atma töreninde Kur’an-ı Kerim tilaveti okunması ardından protokol konuşmaları ile devam etti.

 

‘’BİZ DAHA ÖLMEDİK, SEN DİN DERSİNİ KALDIRACAKSIN’’

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu programda yaptığı konuşmada, yaklaşan genel seçimlere yönelik muhalefete göndermelerde bulundu. 

Başkan Kadıoğlu, “Bazıları yüksek apartmanların arasında cami yapmaya kalktığımızda hemen tepki gösterip biz burada cami istemiyoruz diye tepki veriyor. Ezan sesi duymak istemiyor birileri, istemese de bizim sorumluluklarımız var. Biz Allah’ın kulları ezan sesi duysun ve ibadetini rahat yapsın diye böyle hizmetlerimize deva edeceğiz. Bugün meydanlara birileri çıkıp insanları etkilemek için her şeyi söylüyor. Dinimize diyanetimize Kuran’ımıza hatta mukaddes Kâbe’mize bile dil uzatacak kadar ileri gidiyorlar. Biz onlara inat Allah’ın mescitlerini imar etmeye devam edeceğiz. Benim sorumluğumda olan Esenyurt ’ta, camiler ve kuran kurslarının yapımına hamdolsun devam ediyoruz. Öyle Kâbe’ye saldırmakla bir yere benzetmekle din derslerini kaldıracağım demekle olmuyor.  Hadi sıkıyorsa kaldır görelim. Bu gün burayı bu güzel bir ilim ve ibadethane için tahsis ettik. Bu milletin Kuran’ını 18 yıl Arapçadan Türkçeye çevirmişler ve Kuran yasaklandığı zaman, köşe bucak bu millet Kuran’ı unutmasın diye uğraşıyordu. Bu gün sen gelmişsin ben din dersini kaldıracağım diyorsun. Biz daha ölmedik, sıkıyorsa kaldır da görelim. Bu tür hizmetlerimiz devam edecek bunlara vesile olan kardeşlerimize iş adamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Başkan Kadıoğlu ardından söz alan Kaymakam Hulusi Doğan, “ Ülkemizde bu tür hizmetlerin sürmesi kadar daha güzel bir duygu yok. Bu hizmetleri yapan kardeşlerimize ve vesile olan Sayın Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Böyle hayırlı hizmetlerin devam etmesini diliyorum” dedi.


Geri Dön