30 / 04 / 2024

Esenyurt'ta siyahi vatandaşlara ev kiralanmıyor iddiası! 

Esenyurt'ta siyahi vatandaşlara ev kiralanmıyor iddiası! 

Kamerunlu Nagehan- Calvin Essembion isimli bir çift Esenyurt'ta bir sitede daire kiralamak istedi. Görüştükleri emlakçı söz konusu sitede siyahi vatandaşlara ev kiralanmadığını dile getirdi. 



Esenyurt'ta ev kiralamak isteyen Kamerunlu çifte ırkçılık yapıldığı iddia edildi. Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında söz konusu olayı kaleme aldı. İşte Tezel'in o yazısı...

İki çocuklu Nagehan- Calvin Essembion çifti İstanbul-Esenyurt'ta bir sitede daire kiralamak istedi. Emlakçı ile ilk görüşmeyi yapan Nagehan anlaşmaya varmak üzereydi ki, Kamerunlu eşi Calvin'i gören emlakçı "Sitede siyahilere ev vermiyorlar" dedi.

Bu duruma çok üzülen ve sinirlenen Nagehan Essembion da Cİ- MER'e şikayette bulundu. Emlakçı ve site yönetimi suçu birbirine attı.

Esenyurt ta siyahi vatandaşlara ev kiralanmıyor iddiası! 

Evet, yapılan ırkçılık ama emlakçı ya da site yönetimi bunun farkında mı, emin değilim! Show TV ve Habertürk'ün olayı "Esenyurt'ta kan donduran ırkçılık" diye sanki mahalleli toplanıp siyahların evini yakmış gibi abartılı vermesini de doğru bulmadım.

Suriyelilere de ev vermek istemeyenler oluyor. Ama bizde Avrupa ve ABD'deki gibi ırksal kökenlere dayalı, kökleşmiş bir ırkçılığın olduğuna inanmıyorum. Bizdeki ırkçılığın daha çok "Aman sorun çıkmasın", "Çok kalabalık, evi batırırlar bunlar" gibi yüzeysel, pragmatik nedenlere dayandığını düşünüyorum.

Ne de olsa 'Kunta Kinte' ve 'Köle Isaura'nın çektiklerini ağlayarak izleyen, futbolda Avrupalılara karşı hep Afrikalıları tutan, her zaman ezilenin yanında yer alan bir milletiz. 5 milyondan fazla göçmene bakıyoruz, Afrika'ya en çok yardım yapan ülkeyiz vs. Bu örnekler saymakla bitmez.

Elbette yapılan ırkçılık ama emlakçı ya da site yönetiminin yaptığı işgüzarlığın da 'kan donduran ırkçılık' diye haber yapılmasını abartılı buluyorum.
 

'Siyahilere kiralık daire veremiyoruz' diyen emlakçıyı CİMER'e şikayet ettiler!


Geri Dön