01 / 05 / 2024

Esenyurt'taki AVM şantiyesi yangınında yargı süreci devam ediyor!

Esenyurt'taki AVM şantiyesi yangınında yargı süreci devam ediyor!

Bir alışveriş merkezinin şantiyesinde yaşanan facianın davasında sanıklardan Meral, “Çadırlarda eksiklikler vardı. Eksikleri yazdık. Yaptırım gücümüz yoktu”dedi





Esenyurt’ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan ve 11 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin  5’i tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Abdullah Altun, Kadir Altun, Şaban Bakırcı, Erdal Gümüş ve Cem Yıllar ile 6 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada tanık sıfatıyla ifade veren Miratek firması Müşteri İlişkileri Koordinatörü Cemal Birol Meral, inşaat firmalarına iş güvenliği konusunda müşavirlik hizmeti verdiklerini söyledi. “A sınıfı uzmanlarımız haftada bir gün, C sınıfı uzmanlarımız sürekli olarak, firmanın iş güvenliği elemanları ile kontroller yapar” diyen Meral, şöyle devam etti:


“İşçilerin kaldığı çadırlarda eksiklikler vardı. Isıtıcılar, tüpler, uzatıcı kablolar vardı. Kamp alanı sorumluluk alanımız olmamasına rağmen  çalışanların şikayetleri üzerine A sınıfı uzmanlarımız orada tespit yapmışlardı. Raporlarda da bu husus görülmektedir. Biz danışman bir firmayız. Yaptırım gücümüz yoktur. Biz eksikleri bildirdik.”

Sanık avukatları, iş güvenliği danışmanlığı hizmeti veren firmanın inşaatı durdurmaya yetkisi olduğunu ileri sürerek, Meral’e bu yetkiyi neden kullanmadıklarını sordu.

Bunun üzerine Meral, kendilerinin yalnızca danışmanlık hizmeti verdiklerini ve gerekli bildirimleri iş yerine yaptıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutuksuz yargılanma taleplerini reddederek, duruşmayı erteledi.

AA


Geri Dön