28 / 04 / 2024

Esertepe Rekreasyon Alanı açılışı yapıldı!

Esertepe Rekreasyon Alanı açılışı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esertepe Rekreasyon Alanı’nın açılış törenine katılarak halka hitaben bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Bu yeni rekreasyon alanı Ankara’ya yakışır bir proje oldu" dedi.



Keçiören’de gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin gönlünde müstesna bir yeri olduğunu söylediği Keçiören’de 12 yıl ikamet ettiğini ve burada çok farklı anılarının olduğunu belirterek Keçiören’in tarihinin, bir anlamda Türkiye’nin tarihi olduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1980’lerin ortasına kadar, Keçiören’de, Kuşcağız’daki gecekondularda elektrik, su, yol ve okul olmadığını hatırlatarak, “Rahmetli Özal dönemiyle birlikte burada bir kıpırdanma, bir gayret başladı. Malum, Melih Bey’in belediye başkanlığından önce Keçiören’de de belediye başkanlığı dönemi olmuştu, yani temeller aslında eskiye dayalı. O günden bugüne hamdolsun büyükşehir belediye başkanlığı süreci ile ve o dönem genel başkanı olduğum partimin alıp bu süreci devam ettirmesi ile dünün kenar ilçesi Keçiören’i, hamdolsun, bugün Ankara’nın en seçkin ilçelerinden biri haline getirdi. Bu büyük dönüşümde emeği olan, başta büyükşehir ve Keçiören belediye başkanlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Zira bu ülkede taş üstüne taş koyanın bizim gönlümüzde müstesna bir yeri vardır. Başbakan olarak üstlendiğimiz sorumluluğa, komşuluk hukukunu da ekleyerek, hep Keçiören’in ve Keçiörenlinin yanında yer aldık. Sağ olsun Keçiören de bizi hiç yalnız bırakmadı. Son olarak, Cumhurbaşkanlığı seçiminde verdiğiniz yüzde 58 oranında destek için, her birinize, tüm Keçiörenli kardeşlerime şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Keçiören’in yeni Türkiye mücadelemizde de, çok daha güçlü bir destekle yanımızda olacağına inanıyorum” dedi.


Keçiören’in Hacı Bayram-ı Veli ile Abdulhakim Arvasi hazretlerinin manevi zırhıyla kuşatıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin tüm renk ve zevklerini içinde barındıran Keçiören’e işte bu anlayışla yaklaştık ve yaklaşmaya da devam ediyoruz” dedi.


“Bu yeni rekreasyon alani Ankara’ya yakışır bir proje oldu”


Rekreasyon alanında eskiden orduya ait bir seyyar cerrahi hastanenin bulunduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Büyükşehir belediyemiz güzel bir proje ile burayı, Keçiören’imize ve Ankara’ya yakışır şu anda içinde bulunduğumuz bir park haline dönüştürdü” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağaçlandırmanın yeni yapıldığını hatırlatarak, “Henüz ağaçlarımız, çınarlarımız yeni dikildi. İnşallah birkaç yıl sonra bu çınarlar Osmanlı’nın abidesi gibi yükselecek. Çınar dedik mi akla Osmanlı gelir, onun timsalidir” dedi.


TOKİ Haber


Geri Dön