27 / 04 / 2024

Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde inanç turizmi canlandırılıyor!

Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde inanç turizmi canlandırılıyor!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla, bölgede inanç turizminin daha da canlandırılması hedefleniyor.Külliyenin tanıtım çalışmaları ise 5 yıldır devam ediyor.



Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla, bölgede inanç turizminin daha da canlandırılması hedefleniyor.

 

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yaptığı açıklamada, Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne ilişkin süreci, uzun zamandır takip ettiklerini söyledi. Külliyeyi tanıtmak için yaklaşık 5 yıldır yoğun çalışma yürüttüklerini dile getiren Ünal, bundan sonraki süreçte, külliyenin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için gayret göstereceklerini belirtti. 


Afşin'deki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin, Kur'an-ı Kerim'de Kehf suresinde geçen "yedi uyurlar"m bulunduğu gerçek yer olduğuna ilişkin tescilin yapıldığını hatırlatan Ünal, "Külliyenin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla yeni bir aşama geçtik. Burasının bütün nesillere bir dünya mirası olarak bırakılmasını hedefliyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü, buranın işletmesini Afşin Belediyesi'ne devretti. Orada konaklama, restoran ve kafeler olacak. Ayrıca ziyaretçiler ibadetlerini de rahatlıkla yapabilecek. Kısaca, orayı yaşayan bir yer haline dönüştürmemiz gerekiyor" dedi. 


Çeşitli kaynaklarda, Roma döneminde Hristiyanhğı kabul ettikleri için putperest Dakyanus'un zulmünden kaçan Yemliha, Mislina, Mekselina, Memuş, Debernuş, Şazenuş ve Kefestatayuş adlı gençlerin, köpekleri Kitmir ile mağaraya sığındığı bilgisi yer alıyor. 


Milat


Geri Dön