28 / 04 / 2024

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.



AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum, 6 şubat tarihinde meydana gelen depremlerde büyük hasar görmüş şehirlerimizin tekrar tasarım süreçlerine destek olan GYODER'in düzenlediği ve tasarım süreçlerini anlatan "Umut Çizgisi" adlı belgeselin ilk gösteriminin yapıldığı 18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılım sağladı.

Burada bir konuşma yapan Murat Kurum, 6 Şubat depremlerinden sonra başlayan dönüşüm sürecini anlattı. Kurum, kentsel dönüşümün depremle mücadelenin tek yolu olduğunu belirtti.

Murat Kurum, zirvede gerçekleştirdiği konuşmada "6 Şubat’ta Türkiye’de görülmüş felaketlerin en büyüğünü, imtihanların en ağırını, acıların en derinini hep beraber yaşadık. Aynı gün içinde iki büyük deprem felaketiyle sarsıldık. 11 kentimiz büyük bir yıkıma uğradı. Maalesef 11 kentimizin de; sesi feryada, sözü ağıda, filizi toprağa dönüştü. Dünyada daha önce eşi benzeri yaşanmamış ‘yüzyılın felaketi’nde binlerce canımızı yitirdik. On binlerce vatandaşımız anasız, babasız, evlatsız kaldı. Bu büyük felaketin üzerinden yaklaşık 8 ay geçmesine karşın acımız halen dinmedi” dedi.

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KONUT SEFERBERLİĞİNİ BAŞLATTIK"

Depremden sonra yürütülen dönüşüm sürecini paylaşan Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde depremin ilk anından itibaren, bu ağır ve zor zamanlarda millet olarak bir ve beraber olmanın, tek bileğe ve tek yüreğe dönüşmenin, yediden yetmişe büyük bir felaketin karşısında kenetlenmenin imtihanını verdik. İnsanımızı bir an olsun yalnız bırakmadık. Çaresizliğe terk etmedik. Acıya sabırla, karanlığa umutla resmen ilaç olduk. Kayıp bir saniyenin bile vebali olacağı düşüncesiyle, enkaz kaldırma çalışmalarına hızlı bir şekilde başladık. Bir yandan da kalıcı evler için temeller attık. TOKİ'miz ve Emlak Konut’umuzla beraber ülkemizin en büyük konut seferberliğini, en büyük afet dönüşüm sürecini başlattık” ifadelerini kullandı.

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

GYODER'DEN BÜYÜK DESTEK

Dönüşüm sürecinde GYODER'in desteğine vurgu yapan Kurum, "Bu dönemde, bu büyük dönüşüme ve deprem bölgesini tekrar ayağa kaldırma hamlesine hiç şüphesiz en büyük desteklerden birini de Mehmet Kalyoncu kardeşim başkanlığındaki GYODER ve GYODER çatısı altında gönüllü olan onlarca şehir plancısı, mimar ve mühendis arkadaşımız verdi. Her birinizin depremin ilk anından itibaren, evlerinizden, ailelerinizden, sevdiklerinizden uzakta nasıl bir özveri ve gayretli bir şekilde çalıştığınıza vatandaşlarımız şahit oldu. Hepinizden Allah razı olsun. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bölgenin tekrar inşa ve ihya sürecinde üstlendiğiniz bu tarihi sorumluk milletimizce hiçbir zaman unutulmayacak ve depremzede kardeşlerimiz her birinizi hayırla, duayla hatırlayacaktır” şeklinde konuştu.
‘Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları’ konut arzının artırılmasına katkı verecek!

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

Milyonları ilgilendiren karar resmen açıklandı! Konut arzı artırılacak, sosyal konut projeleri geliştirilecek!


Geri Dön