27 / 04 / 2024

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı



TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin, bir ailenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiğine ilişkin yaptığı araştırmadan çıkan sonuç resme dudak uçuklattı. Merakla beklenen düşük faizli konut kampanyası başlarsa, aile geliri beklentisinin 34 bin ila 143 bin Türk Lirası bandına gerileyeceği ifade ediliyor.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, megakent İstanbul’da en ucuz konut fiyatları Esenyurt, Beylikdüzü, Silivri gibi kent çeperlerinde yoğunluk gösteriyor. Konut sahibi olmak için ev halkı aylık gelir beklentisinin en fazla olduğu ilçeler ise Beşiktaş, Sarıyer ve bunun yanı sıra, Bakırköy olarak karşımıza çıkıyor. En ucuz konut fiyatları baz alındığı zaman, konut kredisi kullanarak Beşiktaş’ta yeni bir konut almak için mevcut koşullarda ev halkının aylık en az gelir beklentisinin yaklaşık 373 bin Türk Lirası olduğu görülüyor. En düşük hanehalkı gelir beklentisinin ise 88 bin Türk Lirası ile Esenyurt ilçesinde yer aldığı belirtiliyor.

İstanbul da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

Merakla beklenen konut kredisi kampanyası ile beraber faiz oranının yüzde 1.20, vade süresinin ise 180 ay olması halinde ise, Beşiktaş’ta yeni bir ev almak için hanehalkı aylık en düşük gelir beklentisi yaklaşık 143 bin Türk Lirası olarak hesap ediliyor. Esenyurt ilçesinde ise en düşük aylık hanehalkı geliri 34 bin Türk Lirası’na kadar geriliyor.

İstanbul da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

ANKARA'DA VE İZMİR'DE DURUM NE?

Bugün Ankara’da merkez ilçelerde yeni bir konut almak için hanehalkı en düşük aylık gelir beklentisi 149 bin Türk Lirası bandında yer alıyor. İzmir’de ise en ucuz 2+1 ev satın almak için aile gelirinin 80 bin ila 355 bin seviyesinde olması gerekiyor.

Milyonları ilgilendiren karar resmen açıklandı! Konut arzı artırılacak, sosyal konut projeleri geliştirilecek!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi start aldı! Gayrimenkul sektörü konuşuldu!

GYODER’den kiracılara müjde! Kira fiyatlarını düşürecek proje hazır!

 


Geri Dön