30 / 04 / 2024

Eski Bayrampaşa Cezaevi alanına ne yapılacak?

Eski Bayrampaşa Cezaevi alanına ne yapılacak?

Eski Bayrampaşa Cezaevi’nin bulunduğu alana yapılması planlanan Alışveriş Merkezi projesi İstanbul İBB meclisinden tartışmalar eşliğinde kabul edildi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ret oyu kullanan CHP grubuna sitem etti.



İdare Mahkemesi tarafından 3 kez iptal edilen eski Bayrampaşa Cezaevi’nin bulunduğu alanla ilgili imar planı değişikliği geçtiğimiz hafta gerçekleşen İBB meclis toplantısında yeniden görüşüldü. Dördüncü kez meclis gündemine taşınan konu tartışmalar eşliğinde oy çokluğuyla kabul edildi. CHP grubu projeye ret oyu kullandı. 148 bin metrekare büyüklüğündeki alan ile ilgili oylama sonrasında söz alan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bu projenin bu meclisten oy birliği ile geçmesi gerekiyordu. Buna çok üzüldüm” diyerek sitem etti. 


“PROJEDE AVM YOK ” 

Aydıner, İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nin ‘yeterli donatı alanı ayrılmadığı ve yeterli ulaşım altyapı sistemi oluşturulmadığı’ gerekçesiyle iptal ettiği plana ret oyu kullanan CHP grubuna sitemini şu sözlerle ifade etti: “Bu proje üzerinde çok durduk. İçinde AVM yok. İstiklal Caddesi gibi içerisinde alışveriş merkezlerinin olacağı dükkanlar olacak. Belediye bBaşkanı olarak ben bunları planlıyorum. Siz rahat olun. Siz zaten muhalefet şerhini koymuşsunuz. Ben bu şerhlerinizi halkımla paylaşacağım, siz merak etmeyin”. 


“İSTANBUL’UN YARARINA OLAN TEK ŞEY YEŞİL ALAN YARATMAKTIR” 

CHP adına söz alan Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, Aydıner'in sözlerine cevap olarak “İstanbul'da bu saatten sonra kamunun yararına olan tek şey şehri betona boğmamaktır, yeşil alan yaratmaktır" dedi. 


Kent Yaşam 



Geri Dön