17 / 05 / 2024

eski bayramapaş cezaevi projesi

eski bayramapaş cezaevi projesi

Eski Bayrampaşa Cezaevi’nin bulunduğu alana yapılması planlanan Alışveriş Merkezi projesi İstanbul İBB meclisinden tartışmalar eşliğinde kabul edildi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ret oyu kullanan CHP grubuna sitem etti.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 51 sene cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 13 yıl önce boşaltılan bina, Zeybek ve Etnografya Müzesi olarak yeniden hizmete açılacak.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek ve Etnografya Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 2006 yılında boşaltılan cezaevi binasının "Zeybek ve Etnografya Müzesi" olarak hizmete açılması için çalışma başlatıldı.

Bayrampaşa Cezaevi dönüşüm projesinde son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle Bayrampaşa ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde "Eski Cezaevi Alanı" olarak bilinen alanda yeni bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.

Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı cazibe merkezine dönüşecek!

Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanında kentsel dönüşüm projesi hızla devam ediyor. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Bayrampaşa Cezaevi dönüşüm projesi iptal edildi!

Bayrampaşa Eski Cezaevi’ni kapsayan kentsel dönüşüm planları idare mahkemesi tarafından iptal edildi.

Cezaevi Alanı Dönüşüm Projesi Bayrampaşa'ya değer katacak!

Bayrampaşa’nın çehresini baştan sona değiştirecek eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Bayrampaşa eski cezaevi alanındaki dönüşüm sekteye uğramaz!

Bayrampaşa'daki 'eski cezaevi alanı'na ilişkin dördüncü kez yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Abdülnaser Şimşek, inşaatın devam edeceğini belirterek “İstek doğrultusunda İBB Meclisi'nde bir karar alınır ve proje devam eder” dedi.

Bayrampaşa eski cezaevi alanı imar planı durduruldu!

Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi`nde, "Eski Cezaevi Alanı" olarak bilinen alana ilişkin Kentsel Dönüşüm amaçlı imar planları dördüncü kez yargıya taşındı.

Bayrampaşa Eski Cezaevi dönüşüm projesi Şubat sonunda başlıyor!

Bayrampaşa'daki Eski Cezaevi binası 2009 yılında Silivri'ye taşınmıştı. Adalet Bakanlığı tarafından takas yöntemiyle ÎBB'ye devredilen arazi İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Bayrampaşa Belediyesi'ne kentsel dönüşüm çalışması yapılmak üzere tahsis edildi.

Bayrampaşa cezaevi alanı dönüşüm projesi 2019'da tamamlanacak!

Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm projesinin fiziki çalışmaları başladı. Proje kapsamında, alana 2 bin 300 konutun yanı sıra devlet hastanesi, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, yer altı otoparkı, spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile dükkânlar inşa edilecek.

Bayrampaşa Cezaevi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa'nın değişen çehresini anlattı. Aydıner, eski cezaevi alanında dönüşüm yapılacağını ve bölgenin kültür sanat merkezi haline geleceğini söyledi.

Kocaeli eski cezaevi arsası için teklifler alınıyor!

Geçtiğimiz Ekim ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla yıkımı gerçekleştirilen C Tipi Cezaevi’nin arsasında yapılacak 16 bin 177 metrekare kapalı alan inşaatının ihalesi için teklifler 27 Haziran’a kadar alınacak

Burhaniye'deki eski cezaevi adliyeye dönüşecek!

Balıkesir‘in Burhaniye ilçesinde bulunan eski cezaevi adliye binası oluyor. Yeni adliye binası için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda görüşülen plan değişikliği, meclis toplantısında kabul edildi.

eski bayramapaş cezaevi projesi Haberi

eski bayramapaş cezaevi projesi

İdare Mahkemesi tarafından 3 kez iptal edilen eski Bayrampaşa Cezaevi’nin bulunduğu alanla ilgili imar planı değişikliği geçtiğimiz hafta gerçekleşen İBB meclis toplantısında yeniden görüşüldü. Dördüncü kez meclis gündemine taşınan konu tartışmalar eşliğinde oy çokluğuyla kabul edildi. CHP grubu projeye ret oyu kullandı. 148 bin metrekare büyüklüğündeki alan ile ilgili oylama sonrasında söz alan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bu projenin bu meclisten oy birliği ile geçmesi gerekiyordu. Buna çok üzüldüm” diyerek sitem etti. 


“PROJEDE AVM YOK ” 

Aydıner, İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nin ‘yeterli donatı alanı ayrılmadığı ve yeterli ulaşım altyapı sistemi oluşturulmadığı’ gerekçesiyle iptal ettiği plana ret oyu kullanan CHP grubuna sitemini şu sözlerle ifade etti: “Bu proje üzerinde çok durduk. İçinde AVM yok. İstiklal Caddesi gibi içerisinde alışveriş merkezlerinin olacağı...