30 / 04 / 2024

Eski Hazine yöneticisinden olay dolar çıkışı! Merkez Bankası’nın 1 günde ne kadar dolar sattığını deşifre etti

Eski Hazine yöneticisinden olay dolar çıkışı! Merkez Bankası’nın 1 günde ne kadar dolar sattığını deşifre etti

Eski Hazineci ve Ekonomist Kerim Rota, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın geçtiğimiz Cuma günü ne kadar dolar satış yaptığını açıkladı.



BU İŞİN SONU FELAKET

Ekonomist Kerim Rota, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın bir günde 1,72 milyar dolar satış yaptığını iddia etti. Rota, "İhracatçılardan alınan döviz varsa o da üstüne satılmış. Bunun sürdürülebilir olmadığını, sonunun felaket olduğunu tekrar hatırlatalım" ifadelerini kullandı.

SORUMLULAR MERKEZ BANKASI BAŞKANI VE PPK ÜYELERİ

Rota, bu felaketin sorumlularının, TCMB Başkanı başta olmak üzere PPK üyeleri ve tüm ekonomi yönetiminin olduğu söyledi.

İHRACATÇILARDAN ALINAN DÖVİZ ÜSTÜNE SATILMIŞ

Rota, sözlerine şu şekilde devam etti: "Dün tek günde 1.72 Milyar $ satış yapılmış. İhracatçılardan alınan döviz varsa o da üstüne satılmış. Bunun sürdürülebilir olmadığını, sonunun felaket olduğunu tekrar hatırlatalım. Baş sorumluları da hükümet, TCMB Başkanı, PPK üyeleri ve tüm ekonomi yönetimidir."

Eski Hazine yöneticisinden olay dolar çıkışı! Merkez Bankası’nın 1 günde ne kadar dolar sattığını deşifre etti

EDİTÖR NOTU: Bu haber 20 Haziran 2022 tarihinde saat 00.09’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,31 Türk Lirası, euro 18,14 Türk Lirası, altının gramı ise 1.024 Türk Lirası değerinde. 

Kurban Bayramı öncesi otobüs fiyatları uçtu! Tatil planı yapanlara kötü haber

Doları nokta atışı bilen Remzi Özdemir bu kez ekmek ve mazot için korkutan rakamı açıkladı

Piyasa Kahini İslam Memiş FED’in faiz kararı sonrası doların kaç lira olacağını açıkladı! Eğer korkusu olan varsa

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön