02 / 07 / 2024

Eski ve yeni kiracının ödediği kiralar gündeme oturdu! 5 katı fark! Eski kiracının ev sahibi olsanız ne hissedersiniz?

Eski ve yeni kiracının ödediği kiralar gündeme oturdu! 5 katı fark! Eski kiracının ev sahibi olsanız ne hissedersiniz?

Yüzde 25 kira artış oranı bir çok ev sahibini mağdur etti. Evin rayiç bedeli altında kirada oturan eski kiracılar şanslı olduklarını düşünürken, ev sahipleri karalar bağlıyor. Eski kiracılar uygun rakamlara kirada otururken yeni kiracılar yüksek fiyattan kira ödüyor.



Son iki yıldır kiralarda yüzde 25 kira artış oranı uygulanıyordu. 1 Temmuz'dan itibaren kira artış oranı kalktı ve kira artışları artık  eski sisteme geri döndü. Bu geçen iki yılda bir çok ev sahibi mağdur oldu. Evlerinin rayiç bedeli altında kira alan ev sahipleri gündemde yerini korumaya devam ediyor. Buna bir örnek de Milat Tabela Partisi Genel Başkanı Serdar Arseven'den geldi.

Arseven sosyal medya hesabından aynı iki dairedeki eski ve yeni kiracının ödediği kira bedellerini açıklayarak 'acı Vatan' açıklaması yaptı. Arseven aynı yerlerde bulunan iki ayrı ev sahibinin eski ve yeni kiracıların  ödediği  kira bellerini karşılaştırdı. Eski kiracı 5 bin liraya otururken, yeni kiracı 25 bin liraya kirada oturuyor. Aradaki farkın beş katı olduğunun belirten Arseven sosyal medya hesabı X'ten ''Eski kiracının ev sahibi olsanız ne hissedersiniz?'' diye sordu. İşte gelen cevaplar...

Serdar Arseven @sarseven
Dairesini 25 bine kiraya vermiş, tam karşıdaki eski kiracı 5 bine oturuyor.

Eski kiracının evsahibi olsanız neler hissedersiniz?

Eski kiracının karşı komşusu, yeni kiracı olsanız neler hissedersiniz?

Acı vatan!

Mağdur ev sahibinden 'biz görünmez mi oluyoruz' çıkışı: 10 yıl evlerimizi işgal edilmesini sağlayan yasa düzenlenmeli!

 


Geri Dön