28 / 04 / 2024

Eskişehir Gençlik Merkezi açılış töreni gerçekleşti!

Eskişehir Gençlik Merkezi açılış töreni gerçekleşti!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte Eskişehir Gençlik Merkezi'nin açılışını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gençlerin enerjisine ihtiyacı olduğunu belirtti...



Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Aramıza nefret tohumlarının ekilmesine fırsat vermeyeceğiz. Nifak için bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar bizim önümüzden, bizim ocağımızdan eli boş dönecekler" dedi.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Eskişehir Gençlik Merkezi'nin açılışını yapan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gençlerin enerjisine ihtiyacı olduğunu söyledi.


 Eskişehir'de birçok spor tesisinin temelini attıklarını anımsatan Kılıç, "Bunların hepsi gençler için. Hepsi Eskişehir'in gençliği için. Ne adına? Milli değerlerini yaşayan ve yaşatan, manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı olan, hisseden ve içselleştiren nesillerin yetişmesi için tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet inancındaki nesillerin geleceği omuzlaması için" şeklinde konuştu.


"Gençler hayata başka pencerelerden bakabilir, olsun. Yeter ki ortak değeri tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet olsun" diyen Kılıç, şöyle devam etti:


"Bu sevgi kümesinde, bu güven kümesinde sizlerle birlikte olup geleceği birlikte kucaklayacağız. Sokak eylemlerinde, sokak hareketlerinde bizler bulunmayacağız. Kamu binalarını yakanlar, polise molotofkokteyli atanlar arasında bizler olmayacağız. Bizler ideolojisi, inancı, felsefesi,siyasi görüşü ne olursa olsun, bizler bu gençlik merkezlerinde yetişen gençler, bu ülkenin bütün gençlerinin yaşaması için bu ülkenin bütün gençlerinin anne ve babalarının hayallerini gerçekleştirmesi için gecelerimizi gündüzümüze katacağız. Aramızda düşmanlık olmayacak. Aramıza nefret tohumlarının ekilmesine fırsat vermeyeceğiz. Nifak için bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, bizim önümüzden, bizim ocağımızdan eli boş dönecekler. Onların hayalleri gerçekleşmeyecek.


Bizim gençlerimizin sevgiye dayalı güçlü cumhuriyet hayalleri gerçekleşecek. Bu gençlik merkezleri bunun için var ve inşallan bu merkezler bunun için çoğalacak."


- Milli Eğitim Bakanı Avcı


Milli Eğitim Bakanı Avcı ise gençlik merkezlerinin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirterek, bu alanların gençleri çeşitli sosyal sorumluluk projeleri, kültür, sanat ve sportif etkinlikler gibi bir dizi faaliyet için bir araya getirdiğini söyledi.


Bu merkezlerdeki buluşmaların gençlerin hayatındaki değişim kadar toplumun bütününe de çok büyük katkı sağladığını gördüklerini anlatan Avcı, şöyle konuştu:


"Dolayısıyla hepimiz gençlerimizin enerjilerini, hayatı ve dünyayı iyi ve güzel yönde değiştirme isteklerini, merak ve keşif arzularını, kendilerini ifade etme tarzlarını ortaya koyacakları koşulları hazırlamak, buna katkıda bulunmak zorundayız. Türkiye'nin en büyük zenginliğinin, en değerli potansiyelinin gençlerimiz olduğu hemen herkes tarafından her platformda dile getiriliyor. Bu, gerçekten de doğru bir tespit ama orantılı adımlar atmazsak söylediklerimiz sadece sözde kalır. Geçmiş yıllarda öyle olmuştur. Son yıllarda gençlere verilen değerin en önemli ifadesi özellikle eğitim ve spor alanında yapılan yatırımlardır.


Bu yatırımların bir seferberlik ruhuyla sürdürülmesinin arkasında bu ülkenin çocuklarına, gençlerine duyulan inanç ve umut vardır. Sizlerin taleplerini, beklentilerini, özlemlerini karşılamayı, bilgi ve becerilerinizi geliştirecek ortamlar oluşturmayı, sizleri kuru laflarla değil, somut projeler, bugün açılışını yaptığımız türden gençlik evi gibi kurumsal yapılar ve yatırımlarla desteklemeyi her zaman önceliyoruz."


Konuşmaların ardından Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Avcı ve Kılıç'a halıya resmedilmiş fotoğraflarını hediye etti.


Açılışın ardından Avcı ile İki Eylül Caddesi'ndeki esnafı ziyaret eden Kılıç, daha sonra Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.


AA


Geri Dön