05 / 05 / 2024

Eskişehir Odunpazarı'nda Engelsiz Park hizmete açıldı!

Eskişehir Odunpazarı'nda Engelsiz Park hizmete açıldı!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi yine bir ilke imza atarak, engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabilmesi için inşa ettiği “Odunpazarı Engelsiz Park’ı” düzenlenen törenle hizmete açtı.




Toplam 3 bin 800 metre kare alan üzerine inşa edilen park’ta; engelsiz fitness aletleri, oturma birimleri, engelsiz çocuk oyun alanı, görme engeliler için yürüme şeridi ve engelli rampaları yer alıyor. 

 

Büyükdere Mahallesi'nde hizmete açılan park alanı modern donanımının yanı sıra kent mobilyaları ve yeşil alanları ile göz dolduruyor.  

 

Amacımız; Hayatla İnsan Arasındaki Tüm Engelleri Kaldırmak

 

Büyük ilgi ile takip edilen parkın açılışında yaptığı konuşmada amaçlarının hayatla insan arasındaki tüm engelleri kaldırmak olduğunu vurgulayan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, parkın özel donanımı ile Eskişehir’de bir ilk olduğunu ifade etti.

 

“Engelsiz Bir Eskişehir” için “Engelli Dostu Bir Eskişehir” için çalışıyoruz

 

Göreve geldikleri günden bugüne gerçekleştirdikleri tüm çalışmalarda engelli vatandaşları dikkate aldıklarını ve bu anlayış çerçevesinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Sakallı, hedeflerinin “Engelsiz Bir Eskişehir” oluşturmak olduğunu dile getirdi.

 

İnsan İradesi Hiçbir Engel Tanımaz

 

Konuşmasında söz konusu parkın engelliler için özel olarak tasarlandığını söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı; "Eğer, gönüllerdeki, yüreklerdeki, zihinlerdeki setler, bariyerler ortadan kaldırılırsa insan iradesi hiçbir engel tanımaz" dedi. 

 

Hepimize Büyük Görevler Düşüyor

 

Büyük alkış alan konuşmasında; “dezavantajlı gruplarımıza pozitif ayrımcılık yaparak engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri tek tek kaldırmaya çalışıyoruz" diyen Başkan Sakallı;  “Engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak, toplumu da, fiziki çevreyi de onlara göre şekillendirmek, birlikte bir arada yaşayacağımız bir çevreyi hep birlikte inşa etmek zorundayız" dedi.

 

Büyük ilgi ile takip edilen engelsiz park açılışına Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Basri Canbaz, Büyükdere Mahalle Muhtarı Ferah Yavuz, GÖRSEM Başkanı Remzi Korkut, Engelliler Derneği Başkanı Cafer Eşen, Damla Özgereksinimler Derneği Başkanı Emel Kapanoğlu ve Av. Lütfi Ergökmen Özel Eğitim İlkokulu öğrencileri katıldı. 


Geri Dön