27 / 04 / 2024

Eskişehir TOKİ kura tarihi açıklandı! 2 bin 297 konut sahibini buluyor!

Eskişehir TOKİ kura tarihi açıklandı! 2 bin 297 konut sahibini buluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen sosyal konut projesi kapsamında Eskişehir Odunpazarı’nda hayata geçirilen 2 bin 297 konut için kura tarihi belli oldu. Peki TOKİ Eskişehir projesinin kuraları ne zaman çekilecek?




Sosyal konut projeleri kapsamında Türkiye genelinde inşa edileceği açıklanan 100 bin konut dahilinde Eskişehir’in merkez Odunpazarı ilçesine bağlı Mamuca mahallesinde yapılan 2 bin 297 konutun kura tarihleri de belli oldu.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Eskişehir Odunpazarı’nda 4 adet projede toplam 2 bin 297 adet konutun hak sahibi belirleme kuraları 22 Kasım 2023 Perşembe saat 11.00’de çekilecek. Yine paylaşılan bilgilere göre konut belirleme kurasından sonra gayrimenkul satış sözleşmesi hak sahipleri tarafından 4 Aralık 2023-22 Mart 2024 tarihleri arasında imzalanacak.

TOKİ ESKİŞEHİR DETAYLARI


Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre konutu belirlenemeyen hak sahiplerine, sözleşme imzalama sonrası kalan konutlar tahsis edilecek.

Ayrıca hak sahiplerine konutlar, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar yüzde 10 peşin ve 180 ay vade ile taksitlendirilecek olup peşinat sözleşme imzalama aşamasında alınacak.  

Yine paylaşılan bilgilere göre hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her senenin Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranlarına göre artırılacak.  

Eskişehir TOKİ kura tarihi açıklandı! 2 bin 297 konut sahibini buluyor!

Projeler için taksit ödemeleri, teslim tarihini izleyen ay itibarıyla başlatılacak. İlk dönemsel artış teslim tarihine göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenecek.   

Ayrıca sözleşme imzalayan hak sahipleri teslim tarihinden itibaren bir sene sonra sözleşmeden doğan haklarını 3. şahsa devredebilecek.

Konutların peşinat tutarları üzerinden binde 5 banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden yüzde 5 BSMV satış aşamasında banka tarafından tahsil edilecek. 

Ayrıca yine aktarılan bilgilere göre alıcılar konut satış tutarının yüzde 1’inden az olmamak şartı ile ek peşinat verebilecek.

TOKİ ESKİŞEHİR PROJESİ NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Eskişehir’de konutlar 36 ay içerisinde sahiplerine teslim edilecek. Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre anahtar teslim tarihinde, 3065 sayılı KDV Kanunu kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden tahakkuk edecek katma değer vergisi tutarı da peşin olarak tahsil edilecek.

TOKİ Zonguldak Devrek kuraları 15 Kasım'da çekilecek!

TOKİ Rize Çayeli projesi yarın ihaleye çıkıyor!

TOKİ Çankırı projesi için yeni tarih açıklandı! 


Geri Dön