10 / 05 / 2024

Eskişehir'de 100 lira taksitli ilk konutlar sahibini buldu!

Eskişehir'de 100 lira taksitli ilk konutlar sahibini buldu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yoksul vatandaşlar için yaptırılan ‘peşinatsız, 100 lira taksitli’ konutların ilk teslimatı Eskişehir’de başladı



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yoksul vatandaşlar için yaptırılan ‘hiç peşinatsız, 100 lira taksitli, 45 metrekarelik 1+1 konutların’ ilk teslimi yapıldı. Daha önce ‘hak belirleme kuraları’ çekilerek alıcıları belirlenen 928 konut ‘kat ve konut belirleme kuraları’ çekilerek sahiplerine teslim edildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle yoksullar için yaptırılan ve ilki Eskişehir’de yapılan peşinatsız 100 lira taksitli konutlarda ilk teslimatında heyecanlı dakikalar yaşandı. TOKİ, 100 lira taksitli konutlardan alan Eskişehirliler’in yeni yılı kendi evlerinde karşılamaları için teslimatları gerçekleştirdi. 4 bin 728 başvuru arasından kura yöntemiyle belirlenen 928 aile, 7 Eskişehir Porsuk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ‘kat ve konut belirleme kuraları’ ile yeni evlerini seçti.

6 AY ERKEN TESLİM EDİLDİ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 2011 yılının bahar aylarında yapacağı teslimleri 6 ay önceye çekerek vatandaşları sevindirdi. Kura çekim töreninde heyecanlı dakikalar yaşandı. Kurada isimlerini duyan vatandaşlar, sevinçlerini birbirlerine sarılarak ve yakınlarına telefonla haber vererek paylaştı.
Star


Geri Dön