29 / 04 / 2024

Eskişehir'de 562 adet gayrimenkul kiraya veriliyor! Vakıflar tek tek duyurdu! 

Eskişehir'de 562 adet gayrimenkul kiraya veriliyor! Vakıflar tek tek duyurdu! 

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Eskişehir ili, Mahmudiye ve Çifteler ilçelerinde yer alan 562 adet gayrimenkulü kiraya veriyor. Peki Eskişehir'deki gayrimenkuller için kiralama ihalesi ne zaman yapılacak? 



Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, mülkiyeti Müdürlüğe ait olan, Eskişehir ili, Mahmudiye ve Çifteler ilçelerinde yer alan 562 adet gayrimenkul kiraya veriliyor.

Eskişehir'deki 562 adet gayrimenkul için kiralama ihalesi 30 Ekim 2023 tarihinde saat 09:00'da gerçekleştirilecek. 

Söz konusu ihale Odunpazarı'nda Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Eskişehir İrtibat Bürosunda yapılacak. 

Eskişehir de 562 adet gayrimenkul kiraya veriliyor! Vakıflar tek tek duyurdu! 

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğünün kiraya vereceği gayrimenkuller arasında, tarla, mera, sazlık, ağıl, harman yeri, bahçe, arsa, kuyu, taşlık, ham toprak, otlak, kayalık, bozluk, çayır yer alıyor. 

Eskişehir'in Mahmudiye ve Çifteler ilçelerindeki gayrimenkuller, 31 Aralık 2024 tarihine kadar kiraya verilecek. 

Söz konusu gayrimenkuller için yıllık ortalama Türkiye istatistik Kurumunca belirlenen Yi-TÜFE – On iki Aylık Ortalamalara Göre Değişim yüzde oranından az olmamak şartıyla kira artışı uygulanacak. 

Vakıf taşınmazları mevcut durumu ile ihale edilecek olup. Ayrıca; yapılacak iş, meslek, sanat, ikamet vs. için Belediye ve diğer kurum-kuruluşlardan alınacak her türlü izin, ruhsat, elektrik, su, doğalgaz gibi abonelik işlemlerinde oluşabilecek. her türlü masraf vergi, harç vs ile ilan bedelleri, taşınmazın sigortalanması vs. kiracıya ait olacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Mazbut Vakıflara ait taşınmazlar stopaj vergisinden muaf tutuluyor. 

Eskişehir de 562 adet gayrimenkul kiraya veriliyor! Vakıflar tek tek duyurdu! 

İlan metni:

KÜTAHYA VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE AİT ESKİŞEHİR' DEKİ TAŞINMAZLARIN KİRALAMA İLANI

Satışa sunulan taşınmazlar için tıklayın
1. Yukarıda mevkileri belirtilmiş vakıf taşınmazlar hizalarında gösterilen muhammen bedeller üzerinden 31.12.2024 tarihine kadar 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince Açık İhale usulü ile kiraya verilecektir. Ancak ihalede ortaya çıkacak yıllık  kira bedeline sözleşme bitim tarihinden itibaren İdarenin uygun görmesi halinde müteakip yıllar için, yıllık ortalama Türkiye istatistik Kurumunca belirlenen Yi-TÜFE – On iki Aylık Ortalamalara Göre Değişim % oranından az olmamak suretiyle kira artışı yapılacaktır. Kira artışını kabul etmeyenlerin kira müddeti uzamamış olup, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 75.maddesi gereğince tahliye edilecektir. İhaleler açık teklif usulü ile 30.10.2023- 03-11-2023 tarihleri arası taşınmazların hiza sıralarında belirtilen tarihlerde Saat:09:00 da başlamak üzere Şarkiye Mahallesi Şakirler Sokak No:1 Odunpazarı / Eskişehir adresinde bulunan   Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Eskişehir İrtibat Bürosunda ; Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü İhale Komisyonunca yapılacaktır. .Açık teklif usulü ile talipli çıkmaması halinde aynı şartlarda 17.11.2023 tarihinde Pazarlık ihalesi yapılacaktır. Tel : (0 222) 230 00 30 -7403  E-posta : [email protected]
 2-Taliplilerin ihaleye girebilmeleri için hizalarında yazılı geçici ve ek teminat bedelini her bir taşınmaz için ayrı ayrı olmak üzere  Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün  Vakıf katılım Bankası  Kütahya Şubesi nezdindeki (TR***********0***********2) IBAN nolu hesaba  Sıra No, Tc.No ,İsim- Soyisim ve Telefon Numarasını açıklama bölümüne yazarak 27.10.2023 tarihi mesai saati bitimine kadar yatırmış olmaları ve gerekli belgeler ile birlikte İdaremize teslim etmeleri gerekmektedir. İhaleye girecek istekliler T.C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı sureti,  teminat makbuzu,şirket olarak girecekler ise; Ticaret Sicil Gazetesi, Faaliyet belgesi ile imza sirkülerinin aslı veya noterden tasdikli suretleri ile birlikte  Bölge Müdürlüğümüz Kiralama Servisi  ihale bürosuna müracaat edip, teminatlarını yatırmaları  ve teslim etmeleri gerekmektedir.
3-Şahıs veya şirketler ihalelere ortak girmek istedikleri takdirde noterden onaylı ortaklık beyannamesi getirmeleri gerekmektedir.
 4-Dilekçe ile müracaat ederek ihale gününün bildirilmesini isteyenlere bu ilanla tebliğ yapılmış sayılacağından, ayrıca bildirimde bulunulmayacaktır. İhaleye giren özel/tüzel kişiler Vakıf Taşınmazların Kiralama tip Genel Sözleşmesi ile Şartnamesi , Vakıf Taşınmazların Kiraya Verilme Usul ve Esasları ' nda belirtilen hususları kabul etmiş; taşınmazı görerek ve mevcut haliyle kiralayacağını kabul ve taahhüt ederek ihaleye girmiş sayılacaktır.
5- İhale, 2886 sayılı yasanın ilgili hükümleri gereğince yapılacak olup, İdaremiz ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun bedeli tespite serbesttir. Bu taşınmazların kiralanması ile ilgili her türlü vergi, harç ve sigorta primleri (konut veya işyeri sigortası) kiracıya aittir. Mazbut Vakıf taşınmazları stopaj vergisinden muaftır
6- Kiracı , kiralalan taşınmazı İdaremizin izni olmadan kısmen veya tamamen başkasına kiralayamaz, kullanma hakkını veya sözleşmesini başkasına devir edemez, İdare izni olmadan devir, ortaklık ve iş değişikliği yapamaz.
7- Bu taşınmazın kira bedeli her yılın başında peşin olarak ödenir. Süresinde ödenmeyen İdare alacaklarına 5737 Sayılı Vakıflar Kanununun 77. Maddesi gereğince 6183 Sayılı amme alacaklarının tahsili usulü hakkındaki kanun hükümleri uygulanır.
 8- İhale üzerinde kalan şahıs veya şirketler süresi içerisinde sözleşme yapmadıkları takdirde geçici ve ek teminatları bütçeye irad kaydedilecektir. Şahıs ve şirketler hakkında yasaklama işlemleri yapılacak ve ilgili bakanlıkça belirlenen süre ile tüm ihalelerden yasaklanacaklardır.
9- İhale komisyonu taliplileri ihaleye çağırırken listede belirtilen sıraya bağlı olmayıp, ihaleyi istediği sıradan yapmakla serbesttir.
  10- İhaleler ile ilgili her türlü şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Eskişehir İrtibat Bürosunda ücretsiz olarak görülebilir. İhalenin onaylanmasının ardından yasal süresi içinde ihale üzerinde kalan istekli şartname hükümleri uyarınca işlem yapmadığı takdirde ihaleye girerken yatırmış olduğu geçici teminat  bütçeye irat kaydedilecektir.
     11- Vakıf taşınmazlar Mevcut Durumu ile ihale edilecek olup, yapılacak iş, meslek, sanat, ikamet vs. için Belediye ve diğer kurum-kuruluşlardan alınacak her türlü izin, ruhsat, elektrik, su, doğalgaz v.s. abonelik işlemlerinde çıkabilecek her türlü masraf vergi, harç vs ile ilan bedelleri, taşınmazın sigortalanması vs. kiracıya aittir. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Mazbut Vakıflara ait taşınmazlar stopaj vergisinden muaftır. Vakıflar Genel Müdürlüğü' ne ve Mazbut Vakıflara ait taşınmaz malların yangın hırsızlık ve doğal afetlere karşı, kullananları tarafından, Genel Müdürlük adına sigortalanması kanuni zorunluluktur. 
     12-  Eski Eser Tescilli olan taşınmazların  her türlü müdahale ilgili Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararına tabidir.
13- Konut ve dükkan vasıflı taşınmazlar mevcut hali ile kiraya verilecek olup , ihaleye girecek talipli yapılacak basit onarım ve tamiratlar tamamen kabul etmiş idareden herhangi bir masraf talebinde bulunamayacağını ve kiracılık sonunda yaptığı masrafları ve imalatları terk ve teberru edeceğini kabul etmiş sayılacaktır.
      15- İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun bedeli tespitte serbesttir.İLAN OLUNUR.

 

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

Mudanya Belediyesi'nden satılık arsa fırsatı! 23 adet arsanın ihalesi 1 Kasım'da! 

Kahramanmaraş Büyükşehir 5 taksitle imarlı arsalar satacak!


Geri Dön