29 / 04 / 2024

Eskişehir'in gayrimenkul piyasasında durgunluk yaşanıyor!

Eskişehir'in gayrimenkul piyasasında durgunluk yaşanıyor!

Eskişehir' in gayrimenkul piyasasında durgun bir döneme girildi. Üniversitelerinin yarattığı hareketlilik dışında gayrimenkul yatırımcıları dövizdeki dalgalanmalar ve gelecek yıl yapılacak seçimlerin etkisiyle bekleme eğilimi hakim...



Son yıllarda birbiri ardına geliştirilen projelerle öne çıkan Eskişehir'in gayrimenkul piyasasında durgun bir döneme girildi. Üniversitelerinin yarattığı hareketlilik dışında gayrimenkul yatırımcıları dövizdeki dalgalanmalar ve gelecek yıl yapılacak seçimlerin etkisiyle bekleme eğilimi hakim. 



Eskişehir'de modern şehircilik alanında çok mesafe  alındı, alınmaya da devam ediyor. İnşaatı gerçekleşen ve halen devam eden konut projelerinin de katkısı ile Eskişehir, Türkiye'nin bu alandaki örnek illerinden. 


Son yıllarda nüfusu bir milyona ulaşan Eskişehir, iki üniversite, bir açık öğretim fakültesi ve meslek yüksekokulları ile de gayrimenkul konusunda gelişime açık bir kent. Türkiye'nin üniversite kentlerinden biri olmasının da etkisiyle yeni yapıların yüzde 37'sinin 1+1'lerden oluştuğu kentte, üniversite öğrencilerinin yarattığı hareketlilik dışında gayrimenkul konusunda durgun günler yaşanıyor. Ancak hızlı tren projesinin etkisi ile yüzde 20 prim yapan kentte önümüzdeki dönemde piyasanın toparlanıp gayrimenkul satışlarının artması bekleniyor. metrekare fiyatları bin ile 3 bin 500 TL arasında değiştiği Eskişehir'de, Fabrikalar bölgesi ile Batıkent, Bağlar bölgeleri ön plana çıkan bölgeler oluyor. Kentin emlak piyasasını kentin önde gelen isimlerine yorumlatık ve çıkan sonuçları özetledik. 



ESKİŞEHİR'DE DURGUNLUK VAR" 


Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik


Son dönemde kentimizde o gayrimenkul piyasasında bir durgunluk söz konusu. 

Dövizin hareketlenmesi, gelecek yıl seçim yapılacak olması nedeniyle insanlar gayrimenkul alımı yapmaktan çekiniyorlar. 

insanlar çok uygun yatırım fırsatı bulduklarında ya da ihtiyaç halinde alım yapıyorlar. 

Ancak önümüzdeki dönemde piyasaların durağanlaşması ile alımların artacağını tahmin ediyoruz. Kentimizde m2 fiyatları bin ile 3 bin 500 TL arasında değişiyor. Kent merkezine yakın fabrikalar bölgesi ile Batıkent, Bağlar bölgeleri ön plana çıkan bölgeler olarak dikkat çekiyor." 



APART PİYASASI OLUŞTU" 


Moon Gayrimenkul Danışmanlık/ Erdal Aldanmaz 


Kentimizde öğrencilerin ilgisi nedeniyle apart piyasası oluştu. Yenimahalle, Batıkent, Bağlar, Keskin, Söğütözü bölgelerinde konut üretimi konusunda hareketlenmeler var. İnsanlar site içinde, sosyal alanları olan Lkonutları tercih ediyorlar. Eskişehir'de 300-500 bin TL aralığında 3+1,4+1 konutlar en çok tercih edilen konutlar oluyor." 


Ekonomist Mortgage


Geri Dön