29 / 04 / 2024

Eşlerden habersiz konut satışı yapılabilir mi?

Eşlerden habersiz konut satışı yapılabilir mi?

Mersin Toroslar'da eşinin kendisinden habersiz yaşadıkları evin satıldığını söyleyip dava açarak satışın iptalini isteyen kadın mahkeme tarafından haklı bulundu. 



Mersin Toroslar'da Abdulkadir Kazan, 4 sene önce banka kredisiyle Toroslar ilçesi Osmaniye Mahallesi'nde M.A'ya ait evi satın aldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kazan, bir süre sonra M.A. ve ailesinin evi boşaltmasını istedi. Bunun üzerine, M.A'nın eşi E.A, yaklaşık 2 sene önce dairenin aile konutu olduğunu söyleyerek "Kocam benden habersiz evimizi satamaz" gerekçesiyle satışın iptali için Abdulkadir Kazan ve kocası M.A'ya dava açtı. 

Mersin 5. Aile Mahkemesinde görülen davada, Kazan üzerindeki tapu kaydının iptali hakkında karar aldı.Mahkeme, tapu ve tescilin yeniden M.A. adına yapılmasını, ek olarak tapuya "aile konutu" şerhi konulmasına karar verildi. 

Eşlerden habersiz konut satışı yapılabilir mi?

KARARA İTİRAZ 

Bunun üzerine yaklaşık 4 sene önce banka kredisiyle evi alan Kazan, karara avukatı aracılığıyla itirazda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kazan evi incelemeye gittiğinde M.A'nın eşi E.A'nın da evde olduğunu ve satışı bildiğini savunarak, şunları söyledi:

"Evi aldığımda 'aile konutu' şerhi yoktu. 100 ay taksitle aldım ben bunu. Zaten aile şerhi olsa banka kredi vermez. Karar çıkıyor o zaman benim paramı versin, borçlarımı üstlensin. Benim hem 40 aya yakın ödediğim para gidiyor hem de 28 bin lira yargılama bedelini ödüyorum. Olmayan daireye halen taksit ödüyorum. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum."

Aile konutu satışında 'eş' ayrıntısı!


Geri Dön