01 / 05 / 2024

Esnaf kira yardımı kimlere verilir 2021?

Esnaf kira yardımı kimlere verilir 2021?

1000 TL esnaf desteği ve 750 TL kira yardımı için gözler resmi açıklamalara çevrildi. Kabine toplantısının ardından esnafa kira yardımı müjdesi geldi. Peki esnaf kira yardımı kimlere verilir 2021? İşte tüm merak edilenler...



Esnaf kira yardımı kimlere verilir 2021?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından büyükşehirlerdeki iş yerlerine 750, diğer illerdekilere ise aylık 500 TL kira yardımı yapılacağını müjdeledi. Kira yardımı desteğinin kimlere verileceğini ve şartlarının neler olacağını da genel hatlarıyla açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, desteğin 3 ay süreyle verileceğini söyledi.

Birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresinin 1 Haziran'a kadar uzatıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız'' diye konuştu.

Peki, kira yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Esnaf kira yardımı kimlere verilir 2021? İşte tüm merak edilenler...

Esnaf kira yardımı kimlere verilir 2021? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan müjdeye göre, iş yeri kira olan esnafa, üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapılacak.

Esnaf kira yardımı, koronavirüs süresi boyunca zor durumda kalan kiracı iş yeri sahiplerine yapılacak. 

Henüz sadece başvuru şartlarının genel hatları belirtilen kira yardımı için başvuru süreci resmi merciler tarafından açıklanacak. Detaylar belli olduğunda haberimizin içerisinde yer alacak.

5 soruda 'esnafa kira yardımı' tüm detaylarıyla!

Kira düzenlemesinin detayları belli oldu!


Geri Dön