03 / 05 / 2024

Esnaf kredi faizi 2022 ne kadar? Halkbank esnaf destek paketi başvuru şartları neler?

Esnaf kredi faizi 2022 ne kadar? Halkbank esnaf destek paketi başvuru şartları neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni esnaf kredi desteğinin tüm detaylarını açıkladı. Peki 2022 esnaf kredi desteği tutarı ne kadar oldu? Halkbank esnaf kredi faiz oranı nedir? İşte detaylar...



 Esnaf kredi faizi 2022 ne kadar? Halkbank esnaf destek paketi başvuru şartları neler?

ESNAFA DESTEK PAKETİ DETAYLARI AÇIKLANDI!

Esnaf destek paketinin detaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her dönemde olduğu gibi salgın ve savaş şartlarının önümüze çıkardığı zorlu süreçte de esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olduk olmayı da sürdürüyoruz" diyerek şu ifadeleri kullandı: "Desteklerimizde kadınlarımıza ve gençlerimize de ayrı yer veriyoruz. Geçtiğimiz yılın mart ayında başlattığımız 'Kadın Girişimci Kredisi'nden 140 bin kadınımız yararlanarak 17 milyar Türk Lirası'nın üzerinde bir kaynak kullanmıştır. Gençlerimiz için çeşitli isimler altında başlattığımız girişimci kredilerinden 52 bin kişi 10 milyar Türk Lirası bir kaynağa ulaşarak yararlanmıştır. Şimdi de Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına atıfla başlattığımız yeni bir kredi destek paketiyle esnaf ve sanatkarlarımızın karşısındayız."

Halkbank'tan çekilecek kredi tutarının miktarını veren Erdoğan, "Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar Türk Lirası bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Sadece bununla kalmıyor, kredi üst limitlerini 350 bin Türk Lirası'ndan 500 bin Türk Liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitlerini de 1 milyon liradan 1,5 milyon Türk Lirası'na yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıfır faiz kredi limitinin de güncellendiğini vurgulayan Erdoğan, "Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liranın 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkartıyoruz" dedi. Erdoğan, "Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz" diye açıkladı.

ESNAF KREDİ DESTEK PAKETİ NE KADAR, KAÇ TL?

100 bin lira alan esnaf 60 ay içerisinde toplam 125 bin ödeyecek

200 bin lira alan esnaf 60 ay içerisinde toplam 250 bin ödeyecek

500 bin lira alan esnaf 60 ay içerisinde toplam 352 bin ödeyecek

Mutfak tüpüne çılgın indirim! 48 lira birden indi! 12 kg mutfak tüpü ne kadar oldu? İşte 13 Ekim 2022 fiyat listesi

Gençler müjde! Ziraat Bankası KPSS şartsız personel alıyor! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı...

Sahil Güvenlik Komutanlığı en az lise mezunu 150 uzman erbaş alacak! İşte başvuru şartları...


Geri Dön